Autor: Informer.rs

08.10.2022.

12:31

Foto:

Sport

POBEDA O KOJOJ SE I DALJE PRIČA! Na današnji dan Orlovi su OPALILI ŽESTOK ŠAMAR Albancima usred Tirane (VIDEO)

Tog 8. oktobra 2015. godine fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Albanije sa 2:0 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Uprkos činjenici da su i pre tog meča Orlovi izgubili šansu da se plasiraju na završnu smotru, meč sa domaćinom imao je izuzetan značaj. Srbija je igrala za ponos i savladala Albance usred Tirane.

Golovima u poslednjim sekundama, koje su postigli bivši kapiten Aleksandar Kolarov u 90. i Adem Ljajić tri minuta kasnije, srpski reprezentativci su izvojevali veliki trijumf, opalivši žestoku šamarčinu Albaniji, koja je imala ogromne ambicije u tom meču.

Naime, pobeda je Albaniji donosila plasman na Evropsko prvenstvo, ali je četa tadašnjeg selektora Radovana Ćurčića unakazila žurku albanskih fudbalera i navijača u Elbasanu.

Srbija se na taj način revanširala za sramne provokacije iz Beograda, kada su albanski ekstremisti pustili na teren zastavu takozvane "velike Albanije i male Srbije", koju je skinuo reprezentativac Stefan Mitrović.

Nekolicina fudbalera Albanije prišla je i izazvala sukob sa Mitrovićem i ostalim reprezentativcima Srbije, a njihova provokacija im je donela rezultat, pošto je Sud za sportsku arbitražu u Lozani oduzeo pobedu Orlovima i dodelio bodove Albancima.

Albanija je na šampionatu Starog kontinenta ispala već u grupnoj fazi takmičenja, izgubila je u grupi od Švajcarske i domaćina Francuske, a slavila je nad selekcijom Rumunije.

Informer

detalj kada je Stefan Mitrović skinuo zastavu na stadionu u Humskoj

To je za albanski narod bio istorijski uspeh, koji su proslavili crvenim tepihom i svečanim dočekom u Tirani.