Autor: Informer.rs

11.10.2022.

09:16

Foto: REUTERS/Massimo Pinca

Sport

JUVENTUS SE BORI ZA GOLI ŽIVOT! Vlahović i Kostić moraju da slave u Haifi protiv Makabija!

Dušan Vlahović (22) i Filip Kostić (29) igraju za opstanak u društvu najboljih! Italijanski velikan Juventus večeras gostuje u Haifi ekipi Makabija u 4. kolu grupne faze Lige šampiona  (18.45, Arena 1 premijum) i mora da trijumfuje ako želi da se bori za osminu finala elitnog takmičenja.

Tim koji predvode naši reprezentativci Vlahović i Kostić, posle prva tri kola ima svega tri osvojena boda i trenutno je u velikom zaostatku za vodećim PSŽ-om i Benfikom. Francuski i portugalski tim večeras se susreću u Parizu, a u ovom momentu imaju po sedam bodova na vrhu tabele grupe H. Dakle, po četiri više od Juventusa.

JUVENTUS OVE SEZONE

UTAKMICE 12
POBEDE 4
NEREŠENO 4
PORAZI 4
GOL-RAZLIKA 17:12

Podrška uprave

Stoga je jasno da je popularnoj "staroj dami" jedina opcija trijumf u Izraelu. Atmosfera u torinskom gigantu vrlo je loša, pošto su za vikend poraženi u italijanskom derbiju od Milana sa 2:0. Trener Masimilijano Alegri svestan je da ga čeka utakmica "biti ili ne biti".

- Nakon loših rezultata u poslednje vreme moramo da zasučemo rukave i odemo u Haifu rešeni da pobedimo. Plan je da budemo odlučniji u duelima i da se oslobodimo straha koji je evidentno prisutan. U suprotnom nećemo daleko dogurati ove sezone. Verujem da možemo da preokrenemo situaciju, ali moramo da budemo mnogo bolji nego dosad - poručuje Alegri.

Italijanski mediji, s druge strane, više su se bavili Alegrijevim statusom nego večerašnjom utakmicom u Haifi. Najpoznatija i najuglednija "Gazeta delo sport" tvrdi da je iskusni stručnjak nakon novog poraza ponovo stekao poverenje uprave. Podrška, međutim, neće biti bezgranična i u velikoj meri će zavisiti od večerašnjeg meča.

Informer

Filip Kostić


- Upravi kluba je jasno da sva krivica nije na Alegriju, već da je i do igrača. Neki od njih definitivno moraju da igraju bolje u narednim mesecima. Klub je zasad uz Alegrija i plan je da ostane do kraja sezone, osim u slučaju rezultatske katastrofe. Ako ne prođe grupu Lige šampiona ili se nastave loši rezultati, moguće da Juventus krene u potragu za novim trenerom već u pauzi, tokom trajanja Svetskog prvenstva u Kataru - navodi ugledni list.

Milan želi da se revanšira Čelsiju

Fudbaleri šampiona Italije Milana večeras dočekuju Čelsi u 4. kolu E grupe Lige šampiona (21.00, Arena premijum 2). Pokušaće "rosoneri" da se revanširaju "plavcima" za poraz od prošle nedelje, kada su u Londonu ubedljivo izgubili sa 3:0. Milan u ovaj meč ulazi u vrlo dobrom raspoloženju, pošto su za vikend savladali Juventus u velikom italijanskom derbiju sa 2:0. I jednoj i drugoj ekipi ovaj meč biće bitan u borbi za prvo mesto u E grupi.


Odranije je poznato da je Alegri i dalje na klupi jer ima vrlo jak ugovor sa "starom damom". Oročen je do 2025. godine, a godišnja primanja su mu čak sedam miliona evra po sezoni.

Kvota raste

Prema procenama kladionica i stručnjaka, Juventus je favorit u večerašnjem duelu, mada, ne toliki kao što je bio pre pet dana. Kvota je sa 1,66 porasla na 1,80 i verovatno će još rasti pre početka utakmice. U Haifi su pobedom u kvalifikacijama nad Crvenom zvezdom već ostvarili primarni cilj, ali se nadaju da bi mogli da odu korak dalje i uzmu skalp favoritu, u ovom slučaju Juventusu.
Trener Barak Bahar ističe da će njegova ekipa pokušati da ugrozi Italijane.

- Idemo utakmicu po utakmicu, naredna je protiv Juventusa. Ovaj revanš će nam dati pravu sliku koliko smo zaista dobri i da li nečemu možemo da se nadamo - poručuje Bahar.


 

Bonus video