Autor: Informer.rs

11.10.2022.

11:58

Foto:

Sport

KRSTAJIĆ PODIGAO PRAŠINU: Pod mojom komandom je formirano 80 odsto sastava sadašnje Srbije!

 

Selektor Srbije Dragan Stojković  napravio je Orlova tima koji je izborio plasman na Svetsko prvenstvo, mesto u eliti Lige nacija, vratio veru navijačima da Srbija posle 24 godine moće da izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija će u kvalifikacijama za EP igrati u grupi sa Bugraskom, Mađarskom, Crnom Gorom i Litvanijom. 

Srbija je favorit

Srbija je favorit broj jedan. Svi ostali će se boriti i niko neće želeti da izgubi od Srbije u grupi, jer ona igra dobar fudbal
Mladen Krstajić

Novi selektor Bugarske Mladen Krstajić kaže da su Orlovi glavni favorit u grupi. 

- Gradimo tim koji će igrati narednih deset godina. Srbija je favorit broj jedan. Svi ostali će se boriti i niko neće želeti da izgubi od Srbije u grupi, jer ona igra dobar fudbal. Pod mojom komandom je formirano 80 odsto sastava sadašnje Srbije, kada smo počeli podmlađivanje - kazao je Krstajić i dodaje da je srećan što ću se kroz fudbal vratiti u Srbiju.

Informer

 

- Grupa je veoma atraktivna. Mađarska je lider po šeširu, igra dobar fudbal, ali Srbija je favorit broj jedan. Crna Gora je uvek neugodna, Litvanija može da pomrsi račune. Mi u Bugarskoj formiramo mlad i ambiciozan tim, verujem da će momci dati maksimum. Nije realno govoriti o tome više sada, utakmice su tek u martu.

Informer

 

Bugarska će 20. juna 2023. godine dočekati Srbiju, a 19. novembra naredne godine gostovati "orlovima". Kaže da on u Bugarskoj radi nešto slično kao Piksi u Srbiji-

- Takav način rada sam nametnuo i u Bugarskoj, gde sam zamenio deset starih igrača. Uneli smo svežu krv, nešto što je Piksi nastavio u Srbiji. Koliko je dobro, toliko je loše što poznajem srpske fudbalere. Znam njihovu klasu -  dodao je Mladen Krstajić.

Bonus video