Autor: Informer.rs

14.10.2022.

16:40

Foto: Tanjug/AP

Sport

KAPITEN KANAĐANA ZAINTRIGIRAO ENGLEZE! Evo šta je San PISAO o Borjanu!

Predvođeni kapitenom Crvene zvezde i nacionalnog tima Milanom Borjanom, Kanađani će igrati u grupi F, zajedno sa selekcijama Belgije, Hrvatske i Maroka.

Tim povodom britanski "San" je doneo zanimljiv tekst, u kome se bavi najboljim čuvarem mreže na superligaškim terenima.

Kako prenose, Borjan je član kanadske selekcije više od decenije. Britance je najviše zanimalo ko je Milan Borjan i da li je iz Hrvatske? Utakmica drugog kola imaće veliki značaj za golmana Zvezde, jer će se Kanada boriti protiv Hrvatske u trci za plasman u osminu finala Mundijala.

Kapiten Zvezde je debitovao za Kanadu još 2011. godine, prvobitno je dobio poziv u reprezentaciju 2010. godine i od tada je bio glavni član nacionalnog tima.

Međutim, kako piše "San", Borjan je u stvari rodom iz Hrvatske, protivniku Kanade u Grupi F.

Informer

Milan Borjan

Rođen je u Kninu, počeo je da igra za u podmlatku lokalnog kluba Dinare, pre nego što je njegova porodica izbegla u Beograd. Milan je karijeru nastavio u beogradskom Radničkom, sve dok se njegova porodica nije preselila u Kanadu 2000. godine, Borjan je imao samo 13 godina.

- Tokom boravka u Kanadi, Borjan je igrao za East Hamilton SC, pre nego što je kao mladić prešao u Mount Hamilton SC i tražio svoj odmor u profesionalnom fudbalu - piše San i nastavlja:

- Nakon što ga je Boka Juniors odbila u Argentini 2005. godine, Borjan se priključio Nasionalu iz Urugvaja, igrajući za njihov omladinski tim godinu dana kasnije. Njegov prvi profesionalni ugovor potpisao je sa drugom južnoameričkom ekipom, Kilmesom u Argentini, ali je u klubu bio samo nekoliko meseci, pre nego što se vratio u Srbiju da bi se pridružio beogradskom Radu, gde se odbranama i izborio za poziv u nacionalni tim Kanade.

Potom se dokazivao u turskom Sivasu, kao i bugarskom Ludogrecu, a trenutno je lider Crvene zvezde, sa kojom je igrao u Ligi šampiona.

Učešće na Mundijalu u Kataru biće za Borjana vrhunac blistave karijere, dok kapiten crveno-belih želi da sa svojom reprezentacijom ispiše istoriju na prvom i, verovatno, jedinom učešću na Mundijalu.