Autor: Informer.rs

19.10.2022.

13:58

Foto: reuters

Sport

SRBI HARAJU EVROPOM! Od januara će Juve biti na srpski pogon, ali u ovom klubu su SRBI "DOMAĆI" IGRAČI!

Opet se giganti otimaju za srpske fudbalere! Nedeljama mediji u Italiji pišu da je Juventus već krenuo po Sergeja, kako bi doveo Srbina u Torino u januaru, a u sredu je Gazeta obelodanila da je na meti Stare dame i Strahinja Pavlović.  

Ukoliko crno-beli završe uspešno posao, čak četiri Srbina će od zime igrati u dresu Juventusa. Biće Juve na srpski pogon, ali nijedan klub ne može da parira ekipi Benfike, koja je u jednom momentu imala šestoricu naših igrača.

Informer

Strahinja Pavlović na meti Juventusa

Srpsku koloniju u Benfiki pre sedam godina predvodili su Nemanja Matić, Ljubormi Fejsa, lazar Marković, Stefan Mitrović, Filip Đuričić i Miralem Sulejmani. 

Čak ceo tim naših igrača bio je deo Benfike u poslednjoj deceniji. Mile Svilar, golman reprezentacije Srbije, Nemanja Matić, Stefan Mitrović, Ljubomir Fejsa, Miralem Sulejmani, Filip Đurčić, Lazar Marković, Andrija Živković, Luka Jović, Nemanja Radonjić, Ivan Šaponjić i Filip Marković, igrali u B timu.  Ako su Srbi negde kao domaći igrači, onda je to Benfika.

Informer

Luka Jović i Nikola Milenković

Nije samo Benfika bila srpska kolonija, nego i Fiorentina, pa su dres "viole" u jednom trenutku nosili Dušan Vlahović, Nikola Milenković, Aleksa Terzić i Matija Nastasić. Vlahović je prešao u Juventus, ali ga je zamenio Luka Jovića, dok se Nastasić preselio na Majorku.

Informer

 

Dres Torina sada nose Saša Lukić, Vanja Milinković Savić i Nemanja Radonjić. Na srpski pogon igrao je i Ajntraht.  Mijat Gaćinović, Luka Jović i Filip Kostić bili su prava snaga kluba iz Frankfurta.

Bonus video