21.10.2022.

14:27

Foto: Starsportphoto

Sport

LAZETIĆ PRED DERBI SUPERLIGE! Čukarički je ŠMEKERSKI klub!

Šef struke kluba iz Bačke Topole dodaje da njegova ekipa prihvata izazov i da je spremna:

- Svesni smo koliko će utakmica biti zahtevna, ali prihvatamo izazov i spremni smo. Igramo na svom terenu i treba da uživamo, to ću reći i igračima - rekao je Lazetić.

Fudbaleri TSC-a dočekuju u subotu Čukarički, u derbi meču 16. kola Superlige Srbije (19,30).

Topolčani su trenutno treći na tabeli domaćeg šampionata sa 32 boda, dok su Brđani četvrti sa tri boda manje, ali i utakmicom manje.

ČUKARIČKI NEZGODAN PROTIVNIK

Lazetić je rekao da je svestan koliko je Čukarički dobar i nezgodan protivnik i dodao da ga raduje što igraju na svom stadionu na kome ne treba da se adaptiraju ili da razmišljaju o kvalitetu terena, kao na meču protiv Loznice.

- Čukarički je pokazao da je šmekerski klub. Iako su igrali Evropu i nisu odlagali utakmice, a možda ih je to koštalo. Ipak, ostali su u igri i na mestu gde žele da budu. Imaju jednu utakmicu i tri boda manje od nas, ali mi imamo dobar kontinuitet i u poziciji smo da se sa njima borimo - kaže Lazetić.

Informer

fudbaleri TSC-a slave gol na Karađorđu

Trener TSC-a je čestitao kolegi suparničke ekipe na visokom presingu i defanzivnoj organizaciji i konstatovao da su protiv Partizana odigrali egal utakmicu koju su izgubili zbog nepažnje.

- Znamo koliko je teško protiv klubova kao što su Zvezda ili Partizan ostati neporažen, pogotovu u gostima, i odigrati tako izjednačenu utakmicu. Imaju dobro izbalansiran tim i pojedince koji u svakom trenutku mogu da reše utakmicu. Čukarički je dve godine zaredom treći na tabeli. Imaju kontinuitet i ozbiljan tim koji se sjajno snalazi u svim fazama igre - dodao je Žarko Lazetić.

NEUTRALISATI POJEDINCE

Defanzivac TSC-a Nemanja Stojić se složio da će utakmica protiv tima sa Banovog brda biti zahtevna i da je protivnik kvalitetan.

- Čukarički je klub koji se poslednjih godina, uz Zvezdu i Partizan, afirmisao kao najveći konkurent za Evropu. Sigurno je da imaju dobru ekipu i dobre pojedince koji prave razliku na utakmicama. Znam da moramo da obratimo pažnju na to i da pokušamo da ih neutrališemo. Utakmica koju smo odigrali protiv Voždovca treba da nam bude reper kako da igramo i moramo da težimo takvim partijama u nastavku sezone - konstatovao je Stojić.