Autor: Informer.rs

22.10.2022.

13:26

Foto: AP/Photo

Sport

ITALIJANI PLJUJU VLAHOVIĆA! Sada DUŠAN ništa ne valja, a ALEGRI je "GENIJE"!

Strelci za Juventus bili su Mojse Ken u osmom, Veston Mekkeni u 56. i Adrien Rabio u 82. i četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena. Srpski napadač Dušan Vlahović bio je na terenu do 60 minuta nakon čega ga je zamenio Arkadijuš Milik. Nije se Vlahović upisao u strelce što je dalo prostora italijanskim medijima da ga žestoko kritikuju. 

- Alegrijevi komplimenti nisu učinili ništa dobro Vlahoviću. Utakmica protiv Empolija je korak u nazad u njegovoj igri u odnosu na Milan, i to ne samo zato što je postigao gol - navode iz Gazete delo Sport. 

Sa druge strane, torinski "Tutosport" je bio nešto blaži u oceni srpskog fudbalera. Oni navode da je Vlahović bio na nivou protiv Empolija. 

- Bio je dobar u kontroli lopte i brzo je ostavljao saigračima - objasnili su novinari "Tutosporta" i za nastup protiv Emplolija srpskom fudbaleru dali ocenu 6,5 što je ujedno i najveća koju je ovog vikenda dobio naš reprezentativac. 

Informer

Tako je Vlahović najlošiju ocenu dobio u Korijere dela Seri (5), Gazeta delo Sport i Korijere delo Sport su bili nešto lakši na oceni i dali mu 5,5. Najbolje ocenjen je, na iznenađenje mnogih bio trener Masimilijano Alegri. 

- Sad izgledamo kao tim. Dobro smo počeli sezonu, pa je sve krenulo nizbrdo... Nije bilo lako jer smo 60 minuta protiv Empolija 'patili', igrali su dobar presing i nismo mogli do drugog gola nego smo rizikovali da izjednače. Dodali smo potom gas i došli do pobede - rekao je Alegri.