Autor: Informer.rs

22.10.2022.

15:09

Foto: Tanjug/AP

Sport

HAOS U KANADI PRED MUNDIJAL! Borjanov saigrač napravio POBUNU!

Ostvarila je Kanada istorijski plasman na Mundijal u Katar, te će posle gotovo četiri decenije ponovo biti učesnici najveće fudbalske smotre. Ipak, pitanje je u kakvom će sastavu severnoamerička reprezentacija otputovati na Svetsko prvenstvo budući da je noćas počela i zvanična "pobuna". 

Prva zvezda kandaske reprezentacije Alfonso Dejvis zabranio je Fudbalskom savezu te zemlje da prodaju dresove sa njegovim imenom. Zastupnici brzonogog beka ističu da on od toga ne dobija ni centra, a smatra da bi trebalo, te dok ne dođe do promene Kanađanin neće moći da kupuju njegov dres! 

Čitav problem počeo je pre nekoliko nedelja kada je glavni sponzor kandske reprezentacije rešio da snimi reklamu povodom plasmana na Mundijal. Međutim, materijal nikada nije dospeo u javnost budući da je Nik Husi, agent Alfonsa Dejvisa, udario veto. Poznati menadžer smatra da niko sem kompanije koja sponzoriše fudbalera Bajerna nema prava da ga koristi u marketinške svrhe...

Informer

Sličan slučaj imali smo i u reprezentaciji Francuske, gde se Kilijan Mbape čak nije ni fotografisao sa ostalim saigračima, što će svakako pokrenuti novu temu u svetu fudbala gde se obrće sve više novca.

Nikada u istoriji fudbaleri nisu dobijali procenat od prodaje dresova, posebno ne u reprezentaciji. Ipak, Dejvisov agent smatra da je krajnje vreme da se taj "problem reši" i insistira da se postigne dogovor po kom će se Fudbalski savez Kanade obavezati da procenat od prodaje isplati fudbalerima. 

Podsećamo, unutar kanadske reprezentacije bilo je još problema. Bojkotovali su reprezentativci budući da im premije posle plasmana na Mundijal nisu isplaćene, Savez je uspeo da ih "umiri", ali se javio novi problem koji će, verovatno, pokvariti atmosferu unutar reprezentacije.