Autor: Informer.rs

22.10.2022.

14:49

Foto: Starsportphoto

Sport

"BOMBA" - JUVENTUS KRENUO PO PAVLOVIĆA! Još jedan Srbin na pragu TORINA!

Delovalo je da od transfera Strahinje Pavlovića u Juventus neće biti ništa, te da su u pitanju samo puke glasine. Ipak, vesti iz Italije su sve glasnije, a poslednja koju je prenela "Gazeta delo Sport" prenosi da je sportski direktor Stare dame Federiko Kerubini stupio u kontakt sa čelnicima RB Salcburga kako bi opipao puls oko Kalabine cene. 

Nekadašnji đak Partizanove omladinske škole je nakon prve vesti da ga Juventus traži počeo da igra još bolje. Razlog zbog kog su u Torinu zagrizli je činjenica da Strahinja Pavlović igra levom nogom. Štopera kojima je "levica" primarna je sve manje, prostora za napredak već sada ima te u Juventusu Kalabu vide kao novog Đorđa Kjelinija. 

On je i ranije bio meta Stare dame, pričalo se da je klub bio spreman da ponudi 5.000.000 evra, zbog čega transfer nije realizovan. Pavlović je kasnije završio u Monaku u transferu teškom 10.000.000 evra. Letos je prešao u Salcburg za tri miliona manje. Posle perioda adaptacije igra sve bolje i privlači pažnju svih evropskih velikana. 

Informer

Italijani dodaju da Salcburg nije spreman da se prerano odrekne Pavlovića budući da bi cena mogla da mu skoči u narednom periodu. Šuška se da bi Austrijanci u ovom momentu prihvatili 20 miliona, ali je pitanje da li je Juventus spreman da se "otvori" u tolikoj meri. 

Cena, realno, nije previsoka, a Pavlovićev plus je i mala plata, godine, ali i veliko iskustvo. Iako ima svega 21 godinu odigrao je već 21 utakmicu u reprezentaciji, a godišnje u Salcburgu inkasira svega 700.000 evra.