Autor: Informer.rs

22.10.2022.

17:50

Foto: Tanjug

Sport

HALAND JE MAŠINA! Brajton MUČIO šampiona, Norvežanin nastavio TEROR golmana! Everton lako sa Lukinim Palasom! (VIDEO)

Izgledalo je da će šampion rutinski doći do bodova, pošto je Erling Braunt Haland nastavio fantastičan golgeterski niz i u ovom meču.

Norvežanin je sa dva nova gola stigao do 23. gola u svim takmičenjima ove sezone, a 17 postignutih u domaćem prvenstvu, uz kojih ima i tri asistencije.

Domaćinu je trebalo 22 minuta da stignu do vođstva, kada je Haland prihvatio dugu ispucalu loptu Edersona, zaobišao čuvara, pa i golmana Sančeza, a potom rutinski zatresao mrežu.

Do drugog gola napadač Građana je stigao u finišu prvog poluvremena. Posle starta nad Bernardom Silvom u šesnaestercu, VAR je signalizirao da je bio kontakta, pa je sudija Kreg Pauson pokazao na "belu tačku".

Odgovornost je preuzeo Haland i sigurno izveo najstrožu kaznu - 2:0.

Trgao se Brajton u nastavku i nekoliko puta ozbiljno zapretio, a inicijativa mu se isplatila već u 53. minutu kada je Trosard efektno savladao Edersona i vratio nadu u potencijalno iznenađenje - 2:1.

Sve šanse gostiju da mogu do boda srušio je Kevin de Brujne fenomenalnim golom u 75. minut, posle asistencije Bernarda Silve. Kapiten Sitija je opalio sa velike udaljenosti i pogodio, postavivši konačan rezultat.

U drugom meču Everton je glatko savladao Kristal Palas sa 3:0.

Karamele su do trećeg trijumfa u sezoni došle lakše nego što se očekivalo, a vodeći gol za tim Franka Lamparda postiga je Kalvert Luin u 11. minutu, to je bio njegov prvenac u novoj sezoni.

Vođstvo je duplirao Gordon u 63. minutu, da bi Mek Nil u finišu meča dotukao nemoćne goste iz Londona.

U startnoj postavi Palasa prvi put ove sezone u Premijer ligi našao se kapiten Luka Milivojević, ali nije preterano doprineo i zamenjen je u 60 sekundi pre pogotka Gordona.