Autor: Informer.rs

23.10.2022.

11:14

Foto: Starsportphoto

Sport

SELEKTOR KRIJE IMENA! Piksi odabrao fudbalere za Mundijal, poslao u FIFA spisak od 55 igrača!

Reč je o preliminarnom spisku, koji najmanje može da sadrži 35 imena, a najviše 55 i inovacija je u svetu fudbala.

U Katar vodi 26 fudbalera

Svaki selektor na Svetsko prvenstvo moći će da vodi 26 fudbalera i poslednji rok za prijavu je 14. novembar. Dotad, na širem spisku može da ima maksimalno 55 igrača, što je donekle i razumljivo, s obzirom na to da su povrede moguće, jer je sezona u punom jeku.

Krije imena

Piksi i Dika Stojanović odlučili su da ne objavljuju imena, jer nisu u obavezi to da rade
Izvor iz FSS


Kako nam je rečeno iz Saveza, Piksi je ispoštovao rok i poslao u FIFA spisak od 55 igrača, ali je iskoristio mogućnost da ga ne objavljuje javno.

- Na preliminarnom spisku radili su zajedno selektor Dragan Stojković Piksi i sportski direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović. Odlučili su da ga ne objavljuju, jer nisu u obavezi to da rade. Osim toga, niko se povodom spiska neće oglašavati javno - rečeno nam je iz Saveza.

Informer

 


Informer je već pisao o ovoj temi kada se pojavila informacija da će svaka reprezentacija imati mogućnost da izabere 55 igrača za širi spisak. Na njemu su sasvim sigurno svi igrači koji su imali značajnu ulogu u eri Dragana Stojkovića Piksija, kao i oni koji su bili na poslednjih nekoliko okupljanja nacionalnog tima.

Informer

 



Ostaje dilema da li je Stojković mesta na širem spisku našao za fudbalere Crvene zvezde i Partizana, poput Aleksandra Kataija, Aleksandra Pešića, Milana Rodića, Slobodana Uroševića, Svetozara Markovića, ali i za internacionalce poput Filipa Stevanovića, Mijata Gaćinovića, Darka Brašanca, Đorđa Despotovića i mnoge druge.