Autor: Informer.rs

25.10.2022.

17:46

Foto: Starsportphoto©

Sport

SKANDAL, A SRBIN U CENTRU PAŽNJE! UEFA potvrdila KATASTROFALNE vesti!

Nema sumnje da će bez obzira na ishod meča između Benfike i Juventusa u petom kolu Lige šampiona biti nezadovoljnih. Na Lužu u Lisabonu počeli su građevinski radovi zbog kojih na sutrašnjoj utakmici neće raditi gol-tehnologija...

Sistem koji bi trebao da reši dileme da li je lopta prešla gol-liniju ili nije pokvario se uoči ključnog meča u borbi za plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Glavni razlog za problem je činjenica da su na Lužu počeli radovi zbog kojih je gol-tehnologija pokvarena, a vremena za postavljanje novih nema. 

- Domaći klub je bez znanja UEFA naručio radove na svom stadionu, zbog čega je sistem gol-tehnologije postao nefunkcionalan. Nažalost, neće biti moguće zameniti i instalirati novi sistem na vreme, pa će se utakmica igrati bez gol-tehnologije - navodi se u saopštenju FIFA. 

Informer

Posebno upečatljiv detalj je da će na tom meču pravdu deliti srpski sudijski tandem. UEFA je za glavnog arbitra delegirala Srđana Jovanovića, dok će zastavicama mahati Uroš Stojković i Milan Mihajlović. Četvrti sudija biće Momčilo Marković. Za utehu je da će makar VAR sistem biti u funkciji, a u sobama će sedeti Kris Kavana i Nemac Marko Fric.

Utakmica na Lužu mogla bi da odredi sudbinu u nastavku borbe za nokaut fazu Lige šampiona. U slučaju da Benfika osvoji bod, a Makabi iz Haife ne napravi senzaciju i u Francuskoj savlada Pari Sen Žermen, Juventus će biti eliminisan iz elitnog takmičenja te će se za mesto u Ligi Evrope boriti u poslednjem kolu protiv Svetaca.