Autor: Informer.rs

26.10.2022.

11:34

Foto: reuters

Sport

BOJKOTUJU SVETSKO PRVENSTVO U KATARU! Evo ko je sve podigao glas protiv Mundijala!

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje za manje od mesec dana, a glas protiv ovakvog šampionata među poslednjima podigli su navijači Borusije.

"Milioneri" su u Dortmundu na tribinama "Signal Iduna Parka" jasno pokazali šta misle o Mundijalu u Kataru. 

Bojkot Mundijala

- Bojkot Katara 2022. - navele su najvatrenije pristalice nemačkog giganta.

Katar je na "meti" Zapada zbog kršenja ljudskih prava, a ljubiteljima fudbala smeta i termin Mundijala, koji će ove godine premijerno biti odigran tokom zime.

U Francuskoj niko neće moći organizovano da prati fudbalske mečeve. Pariz je sedmi grad u Francuskoj koji neće organizovati organizovano praćenje utakmica Svjetskog prvenstva u Kataru. Ovo je potvrdio Pierre Rabban, zamjenik gradonačelnika, i pojasnio da je u pitanju protest protiv nepovoljnih ljudskih prava u zemlji. Organizovanog gledanja utakmica neće biti ni u Lilu, Strazbouru, Rodezu, Bordou i Marseju. Zamenik gradonačelnika Parizan potvrdio je da je odluka povezana i s tim što se turnir održava zimi. 

Francuska je u grupi sa Danskom, Australijom i Tunisom.

Informer

 

Reprezentativci Danske će nositi zanimljiv dres na Svetskom prvenstvu, a kreatori ističu da postoji snažna poruka koja ih je inspirisala da grb bude "nevidljiv"

- Dres sa sobom nosi poruku. Ne želimo da budemo vidljivi tokom turnira koji je koštao života hiljade ljudi. Navijamo za danski tim u svakom trenutku, ali to nije isto što i navijati za Katar kao domaćina- objasnili su Danci.

Informer

 

Filip Lam neće biti deo delegacije reprezentacije Nemačke na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru. 

- Neću biti deo delegacije koja će putovati, a nisam ni zainteresovan da odem tamo kao navijač. Radije bih pratio turnir kući. Ljudska prava bi trebala igrati najbitniju ulogu u određivanju lokacije za ovakva turnir. Ako zemlja, koja ima najgore ocene u ovom polju a dobije ovakvu nagradu, počnete da mislite o kriterijumima po kojima je doneta ovakva odluka - izjavio je Lam.

Početak Svetskog prvenstva zakazan je za 20. novembar, a selekcija Srbije će u grupnoj fazi odmeriti snage sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. 

Bonus video