Autor: Informer.rs

28.10.2022.

17:10

Foto: Starsportphoto

Sport

NEMA MIRA U SRPSKOM FUDBALU! FSS pokrenuo POSTUPAK protiv VEČITIH! Na tapetu su još dva kluba i kapiten Nišlija!

Razlog tome je komentarisanje suđenja u 16. kolu Superlige, pa su posle mečeva u Nišu, Beogradu, u Subotici, pojedini igrači i funkcioneri dali sebi za pravo da ocenjuju učinak delioca pravde.

FSS je rešio da tome stane na put i zbog zaštite svog kadra i zvaničnih lica, pokrenuo niz radnji da bi smanjio u narednom periodu ovakve stvari.

Zatraženo je i izjašnjenje predsednika Partizana Milorada Vučelića, koji je dužan je da obrazloži izjave posle meča sa Javor Matisom (3:3), posebno komentarisanje suđenja Andrije Stojanovića i njegovih pomoćnika.

Crno-beli su se nakon utakmice oglasili saopštenjem uperenim protiv arbitara i Sudijske komisije FSS. Posle prijave Aleksandra Pivića, direktora takmičenja, na inicijativu Dejana Filipovića, prvog čoveka Sudijske komisije, predstavnici Partizana moraće da se konkretnije izjasne o teškim optužbama, iznetim u formi zvaničnog klupskog saopštenja.

Finansijska kazna preti i Crvenoj zvezdi. I klub iz Ljutice Bogdana, u zvaničnim pismima i odgovoru Partizanu, bavio se sudijama.

Informer

generalni direktori Partizana i Zvezde, Miloš Vazura i Zvezda Terzić

Na tapetu disciplinaca se našao i Javor koji je reagovao na saopštenje Partizana, a nekoliko dana kasnije direktor crno-belih Miloš Vazura je podneo disciplinsku prijavu protiv Ivanjičana. Vazura je rečenicu u saopštenju Javora: "Gospodo, bod je zaslužen, niste bili bolji, a to što ste navikli da vam drugi rešavaju utakmice, nije naš problem", okarakterisao kao "klevetu i širenje neistina" protiv Partizana povredili član 85 Disciplinskog pravilnika FSS.

Na tapetu komisije naći će se i Nikola Simović, predsednik Spartak Ždrepčeve krvi, koji će odgovarati zbog navoda, dostavljenih u klupskom saopštenju, posle remija sa lučanskom Mladošću (1:1).

Napokon, pokrenut je postupak i protiv Aleksandra Pejovića, veziste niškog Radničkog, čije su izjave povodom događaja na meču sa Zvezdom ustalasale fudbalsku javnost, pa će i on morati za to da odgovara i da bude kažnjen.

Dan ranije, pokrenuti su postupci protiv Vojvodine i Crvene zvezde zbog navijačke pirotehnike na tribinama. Zvezdine pristalice su u dva navrata aktivirali pirotehnička sredstva, i na "Karađorđu" i niškom Čairu, dok su "firmaši" to radili u derbiju sa crveno-belima.

Novosadski i beogradski crveno-beli će biti kažnjeni zbog toga.

Bonus video