Autor: Informer.rs

29.10.2022.

09:35

Foto: printscreen

Sport

PODATAK KOJI ĆE ODUŠEVITI SVAKOG NAVIJAČA SRBIJE! Prema statističarima - Orlovi PROLAZE grupu na Mundijalu! Nećete VEROVATI ko je najveći AUTSAJDER na SP!

Portal "Weglobalfootball", specijalizovan za fudbalsku statistiku i rangiranje selekcija, objavio je procentualno izraženu prognozu, o plasmanu svake reprezentacije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru.

Prema rezultatima, statističari sve više uvažavaju Piksijeve izabranike, jer je procenat da će Srbija zauzeti prvo mesto u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom - čak 29,60%.

Procenat da će Orlovi zauzeti drugo mesto u grupi G je nešto veći - 32,76 odsto.

Nasuprot tome, na papiru glavnom rivalu srpske reprezentacije u borbi za prolazak grupne faze - Švajcarskoj, daju se manje šanse u oba navedena segmenta. Za prvo mesto procenat na Sajdžije je 20,96%, a za drugo 29,12%.

Logično, najveći favorit za osvajanje prvog mesta u grupi je Brazil, koji je prema kladionicama glavni pretendent za titulu svetskog prvaka, sa procentom 47,08% za prvo mesto.

Za drugo je razumno procenat znatno manji - 29,68%, ali to je je opet više nego za Švajcarsku za tu istu poziciju. Kamerunci su na poslednjem mestu liste, sa samo 2,36% šanse za prvo mesto, te 8,44% za drugu poziciju.

Od svih selekcija koje učestvuju na Šampionatu, zanimljivo je da se najmanje šanse za prvo mesto u svojoj grupi daju Gani - samo 0,84%, dok recimo Kostarika, koja se nalazi u grupi sa Španijom, Nemačkom i Japanom prema ovoj analizi ima 5,68% šansi da bude prvoplasirana.

Informer

Mitrović i Vahović

Kada je reč o afričkim reprezentacijama, jedino najbolji tim sa ovog kontinenta - Senegal, nije postavljen na poslednje mesto, ali u njihovoj grupi se prednost ipak daje Ekvadoru da bude na drugom mestu. Zanimljivo da se od svih ekipa na Svetskom prvenstvu, najveća šansa da zauzme prvo mesto u svojoj grupi daje Holandiji, koja se upravo nalazi u grupi sa neugodnim Senegalcima i Ekvadorcima, dok je četvrti član grupe A domaći Katar.

Prema očekivanju, Hrvatska je na drugom mestu u svojoj grupi, u kojoj su još Belgija, Kanada i Maroko.

Mundijal u Kataru počinje 20. novembra, utakmicom između domaćina Šampionata i Ekvadora.