Autor: Informer.rs

30.10.2022.

07:11

Foto: reuters

Sport

GABIGOOOOOL! Flamengo srušio Paranense u finalu Kopa Libertadores (VIDEO/FOTO)

Gol odluke postigao je Gabrijel Barbosa u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena, a Flamengo je do kraja meča uspeo da sačuva minimalnu prednost i trijumfuje.

Informer

 

Fudbaleri Flamenga šampioni su Kopa Libertadoresa drugi put u poslednje četiri godine. Flamengo je titulu osvojio i 2019. godine, nakog čega je dve godine u Južnoj Ameirici vladao Palmeiras.

Flamengo je od 43. minuta imao igrača više na terenu, pošto je Pedro Enrike za samo 15 minuta dobio dva žuta. 

Nedugo pošto je Enrike otišao pod tuš, usledio je novi udarac. Akciju su započeli Rodonej i Everton Ribeiro koji je posle duplog pasa poslao  centaršut pravo na peterac rivala. Spreman kao zapeta puška bio je Gabrijel Barbosa koji je jednim potezom zatresao mrežu i ispostavilo se rešio  finale!

Gabigol je tako sitgao do četvrtog gola u tri dosadašnja nastupa u finalima ovog takmičenja, a pre njega su to uspevali samo još Alberto Spenser i Pedro Roša.

Informer

reuters

 

U drugom poluvremenu je brazilski tim imao inicijativu, Atletiko je pokušavao da ugrozi gol rivala, ali bezuspešno.

Informer

 

Najbolju situaciju da definitivno reši susret propustio je Gabigol u 52. minutu. Hteo je da nadmudri Benta u situaciji jedan na jedan, ali je mladi golman zaustavio loptu na putu do mreže, a do kraja meča nije bilo uzbuđenja ni promene rezultata. 

Bonus video