Autor: Informer.rs

30.10.2022.

11:22

Foto: Tanjug/AP

Sport

KAKAV ČOVEK, LUKAKU JE ČUVAO DEKIJEVE SINOVE! Stanković mu ovo nikada neće zaboraviti: Uzeo mi je decu pod svoju zaštitu!

"Neroazuri" su ubedljivo slavili sa 3:0 golovima De Fraja, Barele i Koree. Inter je trenutno peti na tabeli sa 24 boda, šest manje od vodećeg Napolija, dok je Sampdorija 18, u zoni ispadanja, sa samo šest bodova.

Posle meča Stanković je proćaskao sa napadačem domaćih Romeluom Lukakuom, pa su novinari pitali srpskog trenera o čemu su pričali. 

- On je prihvatio moju decu, priglio ih, golmana Filipa i isto tako i Aleksandra koji je trenirao malo sa seniorima - otkrio je Stanković i nastavio: 

Informer

 

- Uzeo ih je pod svoju zaštitu, dao im je i svoj dres, on ima zlatno srce i zahvalan sam mu na tome što je učinio za moju decu.

Stankovićev sin Filip je neko vreme trenirao u Interovoj akademiji, sada je na pozajmici u holandskom Folendamu, dok je Aleksandar i dalje u juniorskom pogonu "neroazura".

Navijači su takođe sa mnogo emocija dočekali Dejana Stankovića i poslali mu poruku: "Juče, danas i zauvek, Dejan jedan od nas".

Informer

Dejan Stanković i Simeone Inzagi

Sampdorija je u teškoj situaciji, ali srpski trener veruje u pulene.

- Momci su dali sve od sebe i izdržali smo neko vreme, a onda je postalo jasno da idemo protiv jakog protivnika koji ima drugačije ciljeve od naših. Gol iz prekida i pas sa 60 metara gde nismo bili oprezni. Nisam siguran da Inter nije hteo da spusti ritam i da bude zadovoljan, ali je moj tim preživeo i ovo nosim sa sobom. Dopao mi se i stav, mi nismo odustajali i pokazali smo da želimo da se borimo do kraja. Niko ne voli poraz, ali večeras smo bili hrabri u duelima. Ovim stavom ćemo se izvući iz ove situacije. Čestitam momcima i publici iz Đenove koja nas je podržavala nas do kraja. Idemo napred sa velikim samopouzdanjem  rekao je Stanković.

SERIJA A

12. kolo

Subota

Napoli - Sasuolo 4:0 (3:0)
Osimen 4, 19, 77, Kvarachelija 36

Leče - Juventus 0:1 (0:0)
Fađioli 73

Inter - Sampdorija 3:0 (2:0)
De Fraj 21, Barela 44, Korea 73

Nedelja

12.30 Empoli - Atalanta 

15.00 Kremoneze - Udineze

15.00 Specija - Fiorentina

18.00 Lacio - Salernitana

20.45 Torino - Milan 

Ponedeljak

18.30 Verona - Roma 

20.45 Monca - Bolonja 

Bonus video