Autor: Informer.rs

31.10.2022.

21:12

Foto: printscreen

Sport

MAROKANCI DOBIJAJU POJAČANJE UOČI MUNDIJALA! Holanđanin menja REPREZENTACIJU!

Manje od mesec dana ostalo je do početka Svetskog prvenstva u Kataru. Reprezentacije polako objavljuju svoje sastave za Mundijal, a Maroko bi na iznenađenje mnogih mogao da dobije veliko pojačanje. Naime, bivši omladinski reprezentativac Holandije mogao bi da obuče dres afričke selekcije. 

Njegov otac poreklom je iz te zemlje, a El Gazi joj se okreće tek nakon što mu je postalo jasno da neće biti u planovima Luja van Gala. Iskusni trener nije ga stavio na širi spisak od 55 igrača, pa je Anvar poslao signal u domovinu svog oca. 

Informer

Marokanci su počeli da sređuju papirologiju kako bi on stekao pravo nastupa za novu reprezentaciju. 

- Razmišljao sam o tome dugo. Moji roditelji, moja porodica, moj lični trener, a takođe i Kristijano Ronaldo su me savetovali. Sve sam uključio u svoj izbor. To je smislio Ronaldo. Pitao je kako stojim sa Holandijom. Rekao je da bi se na mom mestu opredelio za Holandiju i dodao je da moram sam da odlučim i da ljudi uvek imaju mišljenje. Izaberite Holandiju i Marokanci će reći da nisam pravi Marokanac, odlučite se za Maroko, a onda će Holanđani reći 'Hej, ti si rođen i odrastao ovde, šta je to dođavola?' Daću sve od sebe, daću sve za zemlju jer sam ovde rođen i odrastao - rekao je svojevremeno Anvar El Gazi. 

Bivši reprezentativac Holandije trenutno nastupa u Erediviziji gde brani boje PSV-a. On je letos pojačao tabor Filipsovaca, a u Ajnthoven je stigao iz Aston Vile. Pored toga, nastupao je za Ajaks, Fejenord, Lil i Everton.