Autor: Informer.rs

01.11.2022.

10:58

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Sport

SKUPŠTINA FSS - DRUGI DEO! Tehnička vlada do Mundijala ili novi cirkus?

Budući da su se samo 22 delegata pojavila u "kući fudbala" u Staroj Pazovi, za danas je zakazano novo okupljanje.

Skupština FSS danas će biti održana i na zasedanje će doći potreban broj delegata, ali novi predsednik neće biti izabran, objavio je već Informer. Delegati su postigli neformalni dogovor da bi zarad očuvanja mira i dobre atmosfere u FSS i naročito u reprezentaciji pred Svetsko prvenstvo bilo najbolje da se proglasi tehnička vlada, koja će voditi Savez do kraja godine. Posle toga ući će se u novi izborni proces.

Informer

 

Tokom prethodnih nedelja stekao se utisak da će sednica biti protokolarna. Bjeković, koji je više od godinu dana u funkciji vršioca dužnosti predsednika, bio je jedini je kandidat da ostane na toj poziciji. Nijedan od regiona nije predložio drugog kandidata, pa se verovalo da će biti samo verifikovan četvorogodišnji mandat Bjekoviću.

Samo je Crvena zvezda bila protiv izbora Nenada Bjekovića, mada se njen delegat pojavio u "kući fudbala" u Staroj Pazovi. Ispred Crvene zvezde u "kući fudbala" u Staroj Pazovi pojavio se poslovni direktor Marko Petrović. Međutim, on se nije upisao među prisutne i nije želeo da uzme karticu "delegat" kako ne bi bio evidentiran i da ne bi davao legitimitet Skupštini. Ideja je bila da održi govor i objasni zbog čega se crveno-beli protive izboru Nenada Bjekovića za predsednika Fudbalskog Saveza Srbije.

Informer

 


Niko od visoko pozicioniranih zvaničnika FSS, kao što su sam Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović ili članovi Izvršnog odbora, nije bio raspoložen da govori za medije posle neuspele sednice. Interesantno je da se Branislav Nedimović, koji je bio već viđen na mestu novog potpredsednika, uopšte nije ni pojavio u Pazovi.

Na zasedanje su došli bivši predsednik Tomislav Karadžić, zatim Milovan Đorić, dugogodišnji funkcioner Partizana Žarko Zečević, selektor Dragan Stojković Piksi i uglavnom oni koji su želeli da Bjeković juče bude ustoličen na mestu predsednika.

Informer

Predstavnik FIFA Elkan Mamadu najavio je potencijalne posledice u slučaju da predsednik ne bude izabran, ali nije precizirao kakve bi te posledice mogle da budu.

- Nažalost, nije bilo kvoruma. Za nas je ovo razočaranje, pošto je sva pravna dokumentacija usklađena sa pravilnicima. Posebno nas je razočarala činjenica da je ostalo manje od tri nedelje do Mundijala u Kataru, na kojem Srbija učestvuje. Nadam se da će danas biti izabran predsednik, a ukoliko se to ne desi, FIFA i UEFA će diskutovati o tome i biće posledica - zaključio je Mamadu.

 

Bonus video