Autor: Informer.rs

01.11.2022.

20:44

Foto: Tanjug/AP

Sport

PORTO PRVI, ATLETIKO ISPAO IZ LIGE ŠAMPIONA! Briž u nokaut fazi, Leverkuzenu Liga Evrope!

Golove su postigli Taremi u 5. i Eustahio u 24. minutu

Počasni gol za Atletiko postigao je defanzivac domaćih Markado nespretnim autogolom u 94. minutu.

Porto ima 12 bodova i osvojio je prvo mesto u grupi. Drugi je Briž sa 11 i ove dve ekipe nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona.

U Ligu Evrope će Leverkuzen sa 5 bodova. Toliko ima i Atletiko Madrid ali je zbog slabijeg međusobnog skora sa Nemcima završio takmičenje u Evropi.

Marko Grujić, bivši igrač Crvene zvezde odigrao je svih 90 minuta, baš kao sa druge strane i bivši igrač Partizana, Stefan Savić.

Informer

Marko Grujić

Porto je poveo rano, tačnije već u petom minutu.

Posle kombinacije Pepea i Evanilsona, Mehdiju Taremiju je ostalo samo da poturi nogu i pošalje loptu u mrežu.

Galeno je 13. minutu testirao Jana Oblaka, bila je to dobra prilika za Porto, ali je slovenački golman kapitulirao po drugi put u 24. minutu.

Informer

Jan Oblak

Grešku odbrane Atletika iskoristio je Stiven Eustakio, koji je posle proboja Galena po levoj strani natrčao na loptu i sa desetak metara je poslao u donji desni ugao za 2:0.

Oblak je u još dva navrata, u 37. i 51. minutu bio na mukama posle pokušaja Otavija i Taremija, da bi Taremi i u 62. minutu imao šansu, ali je šutirao preko gola.

Mogao je Porto da trijumfuje znatno ubedljivije, ali u finišu nije bilo koncentracije u završnici, pa su propale prilike Evanilsona i Galena u 74. minutu, te Taremija u 82.

Duboko u nadoknadi, tačnije u 94. minutu, Atletiko je autogolom Ivana Markana uspeo samo da ublaži poraz.