Autor: Informer.rs

02.11.2022.

11:01

Foto: Tanjug

Sport

MANE IGRAO RUKOM, A SUDIJA KAŽE DA NIJE BIO PENAL! Srpski arbitar sve objasnio!

Sadio Mane igrao je rukom u kaznenom prostoru, a sudija Ivan Kružlijak iz Slovačke je gledao snimak i doneo odluku da nema penala. Fudbaler Bavaraca podigao je ruke da zaštiti lice posle šuta Barele, a lopta ga je pogodila u ruku. Međutim, nije bilo najstrože kazne.

Nekadašnji srpski arbitar Dejan Santrač pojasnio je spornu situaciju. 

- U skladu sa pravlima igre, dozvoljeno je fudbalerima da štite lice. To je sudija odlučio. Pokazao je da je igrač štitio lice. Ima jasan gest rukama ka lopti. Malo je nevešto od strane Manea, ono što ga štiti je da mu lopta ide pravo u glavu. Videlo se na snimku da mu ide u lice. Stavio je ruku tu -  rekao je za TV Arenu Santrač.

Mngi su očekivali da će Slovak posle VAR-a pokazati na "belu tačku".

- U skladu sa pravilima igre, nije učinio telo većim. Ima pokret rukama, stavio ih je ispred lica. Imao je sreće da ga je pogodilo tu, da je ruka bila iznad glave ili pored, verovatno bi dosudio penal. Opravdano je doneo ovu odluku. VAR sudija ga je pozvao, nije uvažio i to je ono što je kontroverzno. Obično imamo situacije da sudija menja odluku kada ga pozovu iz VAR sobe. Interesantno će biti videti kakav komentar će UEFA imati - zaključio je Santrač.

Bonus video