Autor: Informer.rs

02.11.2022.

17:10

Foto: printscreen

Sport

ORLOVI SAZNALI JOŠ JEDNOG PROTIVNIKA! Evo s kim će Srbija prvo igrati u 2023. godini!

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija će 26. januara gostovati Sjedinjenim Američkim Državama u Los Anđelesu, a s obzirom da se radi o "udarnom" terminu, selektor Srbije će se uglavnom osloniti na igrače iz domaćeg šampionata.

Srpski reprezentativci su poslednji put igrali protiv Jenkija u januaru 2017. godine u San Dijegu, meč je završen bez golova, a za Orlove su igrali fudbaleri iz Superlige. Slično se može očekivati i sada, jer je jasno da će obe selekcije teško moći da računaju na reprezentativce iz najjačih evropskih liga.

Pre pet godina, Srbija je igrala u sastavu: Manojlović, Ćirković, Maraš, Ćalasan, Miletić, Gobeljić, Panić, Dokić, Paločević, Plavšić i Saša Jovanović. Sa klupe za rezervne igrače ušli su Alivodić, Jevtović, Lazar Jovanović, Klisura, Mrkić i Simonović.

Piksijevu četu pre Svetskog prvenstva u Kataru čeka prijateljska utakmica sa Bahreinom 18. novembra, dok će joj na Mundijalu rivali u grupi biti Brazil (24. novembar), Kamerun (28. novembar) i Švajcarska (2. decembar).

Bonus video