Autor: Informer.rs

03.11.2022.

23:23

Foto: Tanjug

Sport

NICA SAČUVALA EVROPSKO PROLEĆE PARTIZANU! Keln nije imao snage za TOTALNI PREOKRET! (FOTO)

Imao je Partizan sve u svojim rukama, delovalo je bajkovito posle prvih 45 minuta u Humskoj budući da je osmina finala bila na dohvat ruke, a onda se sve raspalo. Crno-beli su morali da strepe do poslednjih trenutaka svoje utakmice, nakon toga i one koja se igra u Kelnu između istoimenog kluba i Nice. Na kraju, slaviće se u crno-belom taboru evropsko proleće budući da je beogradski velikan imao mnogo sreće. 

Nica je vodila sa 2:0 posle prvih 45 minuta i delovalo je da zime za crno-bele nema. Ipak, uspeo je Keln da se probudi u nastavku, do sredine drugog poluvremena izjednači rezultat, a kasnije pojuri i totalni preokret. Nisu Jarčevi imali snage za to, te je francuski tim preživeo i sačuvao Partizanu mesto u Ligi konferencija. 

Informer

Povela je Nica preko Gaetana Laborda u 40. minutu, a 100ak sekundi kasnije prednost gostiju duplirao je Braimi. Tim rezultatom se otišlo na odmor, ali je samo tri minuta bilo potrebno Jarčevima da se preko Denisa Huseinbašića vrate u meč i prepolove zaostatak francuskog velikana. 

Uspeo je u 60. minutu Ondrej Duda da poravna rezultat na 2:2 i  usledila je prava drama u narednih pola sata. Uspeo je Sargis Adamjan da matira Kaspera Šmajhela do kraja utakmice, ali je njegov pogodak poništen zbog osfajda te će u nokaut fazu Lige konferencija Nica sa prvog mesta, dok će crno-beli morati kroz baraž da traže šansu u osmini finala. 

Grupa A:

Grupa B:

Grupa C:

Grupa E:

Grupa F:

Grupa G:

Grupa H:

Žalgiris - Slovan Bratislava 1:2
Pjunik - Bazel 1:2