Autor: Informer.rs

04.11.2022.

19:10

Foto: Reuters

Sport

PROCURIO SPISAK BRAZILACA! Ovih 19 igrača PUTUJE na Mundijal! Tite ima SEDAM nedoumica!

Samo 16 dana ostalo je do početka najvažnijeg planetarnog događaja u ovoj godini, a kako se bliži Svetsko prvenstvo u Kataru raste i neizvesnost kod navijača.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi G, sa selekcijama Brazila, Švajcarske i Kameruna, dok prvi meč izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraju 24. novembra protiv glavnog kandidata za osvajanje "Boginje" - Selesaa.

Očekuje se da selektor Brazilaca Tite u ponedeljak saopšti spisak od 26 igrača za pohod na svetsku titulu, a prema pisanju tamošnjih medija, već su poznata 19 imena koja će putovati u Katar.

Prema jnihovom saznanju, na širem spisku su bili golman Santos, defanzivci Rodinej i Filipe Luis, vezisti Žoao Gomeš i Everton Ribeiro, napadači Pedro i Gabrijel Barbosa (svi iz Flamenga), štoper Nino i vezista Andre iz Fluminensea, defanzivci Leo Ortiz iz Bragantina, Felipe iz madridskog Atletika i Bremer iz Juventusa, Monakov bek Kajo Enrike i krilo Luiz Enrike iz Betisa.

Gro ovih igrača nema ni minimalne šanse da se nađe na konačnoj listi osim Bremera, Gabigola i Evertona, međutim, ni oni nisu sigurni putnici.

Informer

reprezentativci Brazila

Ugledni Globo je objavio listu od 19 igrača za koje je ubeđen da će se naći na Titeovom konačnom spisku u ponedeljak, a to su:

Golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester Siti) i Veverton (Palmeiras).

Defanzivci: Tijago Silva (Čelsi), Markinjos (PSŽ), Eder Militao (Real Madrid), Aleks Sandro (Juventus) i Danilo (Juventus).

Vezisti: Lukas Paketa (Vest Hem), Kazemiro (Mančester Junajted), Fred (Mančester Junajted), Bruno Gimaraes (Njukasl) i Fabinjo (Liverpul).

Napadači: Nejmar (PSŽ), Vinisijus Žunior (Real Madrid), Rafinja (Barselona), Entoni (Mančester Junajted), Rišarlison (Totenhem) i Gabrijel Žezus (Arsenal).

Kako saznaje Globo, upražnjeno je još šest mesta za koja konkuriše nekoliko igrača. Titeovom pozivu su navodno najbliži: Aleks Teljes (Sevilja), Rodžer Ibanjez (Roma), Mateus Kunja (Atletiko), Roberto Firmino (Liverpul) i Rodrigo (Real Madrid).

Informer

Dani Alveš neće biti akter Mundijala u Kataru

AIpak, ne treba zaboraviti da je tu i kvartet fudbalera oko kojih se selektor Brazila i dalje premišlja i koji imaju šansu da dobiju poziv: Gabrijel Magaljaes (Arsenal), Dani Alves (Pumas), Filipe Kutinjo (Aston Vila) i Lukas Verisimo (Benfika).

U tom slučaju, bez poziva će ostati velike zvezde poput: Pedra, Evertona i Gabigola (svi Flamengo), Bremera (Juventus), Emersona Rojala (Totenhem), Renana Lodija (Notingem Forest), Gabrijela Martinelija (Arsenal), Žersona (Marselj), Daglasa Luiza (Aston Vila)…