04.11.2022.

20:20

Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay

Sport

NIJE PROMENIO MIŠLJENJE! Nemačka na Mundijalu definitivno bez jednog od najboljih!

Nemac se još prošle godine oprostio od nacionalnog dresa, a sada je demantovao glasine o moguće povratku za Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Neću biti na Svetskom prvenstvu, ali sam siguran da ću želeti da igram kad god ugledam Nemačku na TV-u kod kuće. Ima igrača koji sada više od mene zaslužuju da igraju i nisam hteo da dođe trenutak u kojem bi mi rekli da je bolje da odem - rekao je Kros.

On je za Nemačku igrao od 2010. do 2021, kada je posle Evropskog prvenstva odlučio da je kraj. U dresu "pancera" nastupio je čak 106 puta, postigao 17 golova, a bio je član reprezentacije koja je osvojila Mundijal 2014. godine u Brazilu.

- Sigurno će biti drugačiji osećaj, bar kada počne prva utakmica Nemačke. Sigurno je da ću osećati kao da i dalje igram. Igrao sam za Nemačku 12 godina, osvojili smo Svetsko prvenstvo i uvek sam voleo da igram za svoju zemlju. Ipak, posle Evropskog prvenstva imao sam osećam da moram da donesem odluku. Vidim sebe kako i dalje igram, ali bilo je više razloga da se povučem - želeo sam da provedem više vremena sa porodicom i ima igrača koji trenutno više od mene zaslužuju da igraju - rekao je on.