Autor: Informer.rs

05.11.2022.

08:29

Foto: Starsportphoto©

Sport

DVA IGRAČA IZ SUPERLIGE NA ZVANIČNOM SPISKU GANE ZA MUNDIJAL! Oto Ado pozvao i nesuđeno pojačanje Zvezde!

Fudbalska reprezentacija Gane ostala je u sećanju ljubiteljima fudbala u Srbiji zbog onog čuvenog duela sa Svetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi. Tada su popularne "crne zvezde" uspele da ostvare najveći uspeh u istoriji, plasman u četvrtfinale Mundijala, gde ih je zaustavio Urugvaj nakon penala. 

Oto Ado iskoristio je maksimalan broj imena, pa će u konkurenciji do konačnog skraćenja spiska biti 55 igrača među kojima su na listi i dva predstavnika Superlige Srbije! Čast da se nađu na spisku imaju ofanzivci Crvene zvezde i Čukaričkog Osman Bukari i Samjuel Ovusu, a poziv je dobio i nesuđeno pojačanje Crvene zvezde Edmund Ado!

Informer

 

Tu su naravno i igrači iz najkvalitetnijih liga Evrope Tomas Parti (Arsenal), Injaki Vilijams (Atletik Bilbao), Mohamed Salisu (Sautempton), Džordan Aju (Kristal Palas), Kamaldin Sulemana (Ren), Tarik Lampti (Brajton) i Danijel Amarti (Lester).

Informer

 

Podsetimo, selektori će do 14. novembra spiskove morati da svedu na 26 imena kada će definitivno biti poznat i tim koji će u Katar povesti Ado.

Inače, Gana će na Svetskom prvenstvu biti deo Grupe H, sa Portugalijom, Urugvajem i Južnom Korejom, a premijera je očekuje 24. novembra sa evropskim predstavnikom.