Autor: Informer.rs

10.11.2022.

13:43

Foto: Reuters

Sport

AFRIKANCI OTKRILI KARTE! Maroko se nada ČUDU u konkurenciji Belgije i Hrvatske! Novi selektor vratio GREŠNIKA u tim!

Nedavno je predsednik FS Kameruna, rivala Srbije na Mundijalu, izjavio da vidi njegovu selekciju sa Marokom u finalu Svetskog prvenstva, a sada je selektor druge afričke reprezentacije u Kataru Valid Regragui saopštio spisak od 26 reprezentativaca sa kojim ide u pohod na, po Etou, "finale" Šampionata sveta.

Na njemu su:

GOLMANI: Jasin Bunu (Sevilja), Munir (Al Vehda), Ahmde Reda Tagnauti (Vidad)

ODBRANA: Ašraf Hakimi (PSŽ), Nusair Mazraui (Bajern), Roman Sais (Bešiktaš), Najef Agerd (Vest Hem), Ašraf Dari (Brest), Džavad El Jamik (Valjadolid), Jahija Atjat Alal (Vidad), Badr Benun (Katar SC)

VEZNI RED: Sofjan Amrabat (Fjorentina), Selim Amala (Standard Lijež), Abdelhamid Sabiri (Sampdorija), Azedin Unahi (Anže), Bilel El Kanus (Genk), Jahja Džabran (Vidad)

NAPAD: Hakim Ziješ (Čelsi), Jusef En Nesiri (Sevilja), Sofijan Bufal (Anže), Zakarija Abuklal (Tuluz), Ez Abde (Osasuna), Amin Arit (Marselj), Iljas Šair (KPR), Abderazak Handala (Al Itihad), Valid Čedira (Bari)

Marokanci će pokušati, ne da stignu do finala, već ponove istorijski uspeh iz 1986. godine i SP u Meksiku, kada su jedini put uspeli da prođu grupnu fazu, ovog puta u konkurenciji Belgije, Hrvatske i Kanade.

Za razliku od njegovog prethodnika Vahida Halilhodžića na selektorskoj klupi, Regragui je oprostio "grehe" Hakimu Ziješu i vratio ga u nacionalni tim, baš kao i Nusaira Mazrauija i Abderazaka Handalu, a bez njih kvalitet tima jednostavno nije isti.

Od zvučnih imena tu su još golman Sevilje Jasin Bunu, u odbrani osim pomenutog Mazrauija, dominiraju Ašraf Hakimi iz PSŽ-a, dugogodišnji štoper Vulverhemptona Romas Sais (sada u Bešiktašu) te Najef Agerd kojeg je Vest Hem letos načinio petim najskupljim pojačanjem u istoriji kluba.

Na spisku nema Munira El Hadadija iz španskog Hetafea, jer se nije dokazao u septembarskim pripremama, kao i Jusef Belhanda, Tarik Tisudali (Gent), braće Mmae iz Ferencvaroša, Rajana i Samija (sinoć se povredio), Imrana Louza (Votford)...

Bonus video