Autor: Informer.rs

10.11.2022.

16:04

Foto: tanjug

Sport

NEMAC BESAN ŠTO MORA U KATAR! Za većinu je Mundijal ostvarenje SNA, ali ne i za njega!

Većina fudbalera jedva čeka priliku da ode na Mundijal, ali ne i Leon Gorecka. Nemački reprezentativac nezadovoljan je zbog činjenice što se Svetsko prvenstvo održava u Kataru, budući da azijska država nije poznata po poštovanju ljudskih prava. 

- Lično bih vole da u zenitu karijere igram na Svetskom prvenstvu u nekoj drugoj zemlji. Velika je greška što kao kriterijum za dodelu domaćinstva nije uključen i stepen poštovanja ljudskih prava u toj državi - rekao je Gorecka. 

Nije nemački reprezentativac ni prvi, a verovatno ni poslednji koji je nezadovoljan. Poslednji ispad vlasti u Kataru bio je homofobični nastup ambasadora Mundijala, na šta se nadovezao i as sam Gorecka. 

- Naravno da nas sve to jako nervira. To nije ono za šta se borimo i što nama služi kao primer. Izjave Salmana su potpuno neprihvatljive. Nijedan nemački fudbaler nikada nešto tako nije izjavio! Nisam siguran da je Katar dobio organizaciju zbog tradicije i fudbalske istorije te zemlje - jasan je reprezentativac Nemačke. 

Informer

Ipak, Gorecka ističe da će pokušati da iskoristi Svetsko prvenstvo kako bi na najvećoj sceni skrenuo pažnju na brojne probleme u društvu. 

- Želim da iskoristim veliku scenu, svoj status. Naš zadatak će biti da iskoristimo svetsku pažnju koja postoji na ovakvom turniru da prenesemo vrednosti do kojih nam je stalo, a ne samo do kojih je Kataru stalo. Videćete. Mogu da vas uverim u to da ćemo dati sve da se to desi. Naša poruka mora biti jasna i vidljiva - dodaje fudbaler Bajern Minhena. 

"Qatar Airways" jedan od glavnih finansijera Bajern Minehna, a Bavarci nose i logo katarske firme. Ipak, Gorecka za to ima opravdanje. 

- Istina je da nosimo logo Katara na našim dresovima, mislim da ugovor ističe naredne godine. Prilično sam siguran da će klub postupiti u svom interesu, kao i u interesu svih članova - zaključio je nemački reprezentativac.