Autor: Informer.rs

11.11.2022.

09:47

Foto: Tanjug/AP

Sport

NAVIJAČI REKLI SVOJE! Aston Vila menja GRB! RADIKALNA promena u Birmingemu! (FOTO)

Odlučila se Aston Vila da demokratskim putem izabere novi klupski grb. U Birmingemu su bili svedoci brojnih problema prouzrokovanim nezadovoljstvom navijača zbog činjenice da su klubovi menjali grbove, a iz tabora Lavova nisu želeli da ponove istu grešku. 

Aston Vila je 4. novembra objavila ideje kako bi od naredne sezone mogao da izgleda grb ostrvskog velikana. Kod navijača  su naiši na interesovanje i razumevanje, a nakon sedam dana doneta je i konačna odluka. 

Svi oni koji kod sebe imaju sezonske ulaznice ili su članovi kluba mogli su da glasaju putem zvaničnog sajta. Preko 21.500 navijača je glasalo i odlučeno je da se primeni novi, okrugli grb za koji je glasalo čak 77% navijača. Preostali su glasali za grb koji je imao oblik fenjera, nešto slično onome što Aston Vila ima sada (23%), dok je 8% želelo da zadrži stari grb. Preostali glasovi nisu bili validni.

Dakle, Aston Vila će naredne sezone na grudima nositi novi grb. Ipak, ostaje pitanje da li će birmingemski velikan ostati član Premijer lige budući da im na startu sezone ne ide baš "kao po loju".