Autor: Informer.rs

11.11.2022.

13:05 >> 13:26

Foto: REUTERS Hannah McKay/AP Antonio Callani

Sport

SPISAK SRBIJE ZA MUNDIJAL! Piksi odabrao ORLOVE za napad na TITULU!

Dočekali smo i to! Nekoliko nedelja trajala je saga oko spiska Srbije za Mundijal, ali je Dragan Stojković Piksi na iznenađenje mnogih, ranije nego što se očekivalo, objavio imena igrača na koje računa za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru! 

Okosnica reprezentacije bila je poznata, ali je tokom poslednjih dana trajala debata oko toga ko bi mogao da popuni mesta u avionu i stavi se na raspolaganje selektoru Piksiju za Mundijal. Na spisku je šest štopera, a među njima i jedini predstavnik Superlige Srbije - Strahinja Eraković koji je dobio poverenje Dragana Stojkovića. 

Na slatkim mukama bio je selektor Srbije kada je reč o levoj strani srpskog tima. Na kraju, Piksi je napravio rez i odlučio se da u Katar povede Filipa Kostića i Filipa Mladenovića koji igra u životnoj formi ove sezone. Mesta nije bilo za sve pa je tako bez poziva ostao Mihailo Ristić koji se nije naigrao od kako je došao u Benfiku. Nema ni Alekse Terzića koji je dobijao poverenje na nekim od prethodnih akcija. 

Uspeo je Dragan Stojković Piksi da ojača i vezni red iako je postojala mogućnost da će morati da bira između Uroša Račića i Marka Grujića, srpski selektor će u Katar povesti obojicu. Naravno, tu su Sergej Milinković-Savić, Saša Lukić, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić i Nemanja Gudelj.

Informer

Kapiten reprezentacije Dušan Tadić držaće konce naše igre u rukama, a desni bok Orlova braniće Nemanja Radonjić, Darko Lazović i Andrija Živković. 

Kada je reč o napadu, sve je bilo jasno i mnogo ranije. Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović predvodiće napad Srbije na Mundijalu! Malo je repezentacija koje imaju takav napadački tandem, a priliku iz senke vreba i sve bolji Luka Jović koji je počeo da rešeta mreže u dresu Fiorentine. Svoje mesto u Kataru našao je i Filip Đuričić. 

Konačan spisak Srbije za Svetsko prvenstvo u Kataru: 

GOLMANI

Vanja Milinković Savić (Torino)

Predrag Rajković (Majorka)

Marko Dmitrović (Sevilja)

ODBRANA

Nikola Milenković (Fiorentina)

Miloš Veljković (Verder)

Strahinja Pavlović (Salcburg)

Stefan Mitrović (Hetafe)

Strahinja Eraković (Crvena zvezda)

Srđan Babić (Almerija)

VEZNI RED I SPOLJNI IGRAČI

Darko Lazović (Verona)

Andrija Živković (PAOK)

Nemanja Radonjić (Torino)

Filip Kostić (Juventus)

Filip Mladenović (Legija)

Nemanja Gudelj (Sevilja)

Saša Lukić (Torino)

Nemanja Maksimović (Hetafe)

Sergej Milinković Savić (Lacio)

Dušan Tadić (Ajaks)

Ivan Ilić (Verona)

Marko Grujić (Porto)

Uroš Račić (Braga)

Filip Đuričić (Sampdorija)

NAPAD

Aleksandar Mitrović (Fulam)

Dušan Vlahović (Juventus)

Luka Jović (Fiorentina)