Autor: Informer.rs

11.11.2022.

15:27

Foto: printscreen

Sport

ZAKOPALI RATNE SEKIRE! Lazetić hvalio LALATOVIĆA pred DERBI Superlige!

Fudbaleri TSC-a dočekaće u subotu ekipu Radničkog iz Niša, u utakmici 19. kola Super lige Srbije.

- Pred nama je specifična utakmica i protivnik koji neguje specifičan način igre i treba na to da se adaptiramo. Moramo da se nametnemo u očekivano čvrstoj igri pod pritiskom i duelima, i da budemo onakvi kakvi mi želimo i sa loptom, a posebno posle izgubljene lopte. Siguran sam da će momci dati svoj maksimum i 100 odsto koncentracije, jer fizički možda nećemo biti u najboljem izdanju, i da ćemo polusezonu zaokružiti onako kako želimo - rekao je Lazetić, preneo je klupski sajt.

Ekipa iz Bačke Topole zauzima treće mesto na tabeli Super lige sa 36 bodova, a Radnički je 12. sa 17 bodova.

Trener TSC-a ističe da je važno što je posle poraza od Partizana (3:2) u Super ligi, ekipa osigurala plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, savladavši Železničar iz Pančeva (2:0). Lazetić dodaje da je Radnički ekipa koja je prošle sezone izborila plasman u Evropu.

Informer

- Dolazi nam ekipa koja je prošlu sezonu završila u Evropi, kao četvrta na tabeli, i po tome je jedan od naših najvećih rivala, jer je to i naš cilj. Bez obzira na trenutnu poziciju u koju su dospeli verovatno opterećeni Evropom i nekim nesrećnim porazima, imaju izuzetan kvalitet  i jasno je da su tim za gornji deo tabele - ocenio je on.

Lazetić je rekao da poštuje trenera Radničkog Nenada Lalatovića, čije timove krasi agresivna igra u duelima i brza tranzicija.

- Na nekim utakmicama to izgleda veoma doro, izvanredno su parirali Zvezdi i siguran sam da će i oni na predstojeći meč doći motivisani da pozitivno završe polusezonu. Uveren sam da će utakmica biti dobra, bez obzira što u nju ulazimo opterećeni rasporedom - dodao je on.