Autor: Informer.rs

11.11.2022.

14:11

Foto: Starsportphoto

Sport

ČAST JE PREDSTAVLJATI SVOJU ZEMLJU! Eraković ODUŠEVLJEN zbog poziva za Mundijal!

Imaće Superliga svog predstavnika i u reprezentaciji Srbije. Selektor Orlova Dragan Stojković Piksi danas je saopštio spisak putnika za Mundijal u Kataru, a na njemu se nalazi i štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković. 

Talentovani defanzivac je rođen 22. januara 2001. godine i prošao je sve mlađe kategorije Crvene zvezde. U prvom timu skupio je 85 nastupa, a poslednjih godinu i po dana nezamenljiv je u srcu odbrane srpskog šampiona. 

Eraković je pozivan i na neka prethodna okupljanja reprezentacije, a pored toga igra u sjajnoj formi ove sezone te odluka selektora Stojkovića nije začudila nikoga. 

Informer

- Velika mi je čast što ću imati priliku da predstavljam svoju zemlju na najvećoj fudbalskoj smotri na svetu. Drago mi je što moje partije u Crvenoj zvezdi nisu prošle nezapaženo i ono što mogu da obećam je da se neću ovde zaustaviti, već da će mi ovaj poziv biti još veći motiv da se iz Katara vratim kao bolji i iskusniji igrač. Zahvalio bih se ljudima iz kluba na podršci, preostaje nam još ta utakmica protiv Radnika, tako da su mi sve misli usmerene ka meču koji sledi, a posle toga ću da razmišljam o obavezama koje me čekaju sa reprezentacijom. Naravno, hvala i selektoru na pozivu, daću svoj maksimum da opravdam ukazano poverenje - rekao je uzbuđeni Eraković.

Eraković je takođe prošao i sve uzrasne kategorije reprezentacije Srbije, a svoj put u nacionalnom timu zaokružio je 2. juna 2022. godine kada je debitovao i za A tim u meču sa Norveškom.