Autor: Informer.rs

11.11.2022.

15:49

Foto: printscreen

Sport

STIŽE LOVA NA MARAKANU! Piksi PUNI Zvezdin BUDŽET! Evo koliko će crveno-beli ZARADITI NOVCA od svojih reprezentativaca!

Crvena zvezda će na narednom Svetskom prvenstvu u Dohi imati najmanje dva svoja predstavnika, a možda i više.

Preciznije, štoper Strahinja Eraković se našao na spisku selektora Dragana Stojkovića, dok će kapiten kluba sa Marakane i selekcije Kanade predvoditi tim iz severnoameričke države u Kataru sa trakom oko ruke.

Sa druge strane, popularni "Čupa" je dobio priliku da prvi put u karijeri, poput Borjana, nastupi na Mundijalum, što mu predstavlja veliku privilegiju.

Kanađani još nisu objavili zvaničan spisak, ali nema sumnje da će se čuvar mreže crveno-belih naći na njemu.

Osim njih dvojice, na Svetsko prvenstvo bi mogao da otputuje i brzonogi krilni napadač crveno-belih Osman Bukari, koji se prethodno našao na širem spisku reprezentacije Gane, ali se i za njega čeka zvanična potvrda, a konačni spisak Gane trebalo bi da bude objavljen u ponedeljak.

To će doneti veliki finansijski boljitak klubu iz Ljutice Bogdana, s obzirom na to da će za svaki dan koji reprezentativci provedu na Šampionatu sveta, uključujući i pripreme, klub zaraditi 10.000 dolara. To znači da će Zvezda samo od jednog reprezentativca zaraditi najmanje 190.000 dolara.

Informer

Milan Borjan će predvoditi kao kapiten i selekciju Kanade

Ovaj podatak označava da će bez Bukarija Crvena zvezda inkasirati minimalno 380.000 dolara, a cifra može da bude i veća, ako neka od selekcija prođe grupu i izbori plasman u eliminacionu rundu.

Što se reprezentativci budu duže zadržavali, to će i veći novac da se slije u klupsku kasu Zvezde. Prihodovaće i svi ostali klubovi, budući da je FIFA za klubove namenila novčani fond od 209.000.000 dolara.

Podsetimo, Orlovi su smešteni u grupu G, zajedno sa selekcijama Brazila, Kameruna i Švajcarske. Prvi meč Srbija igra 24. novembra protiv Selesaa (20), četiri dana kasnije rival je Kamerun (11), a drugog decembra sledi meč sa Sajdžijama (20).

Piksijevi izabranici se okupljaju 14. novembra u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, dan kasnije (10.00) odlaze u Manamu, gde će 18. novembra (18.30) na programu biti prijateljski meč sa Bahreinom. Srbija će u svojoj bazi u Dohi biti od 19. novembra, a u pitanju je hotel Riksos.