Autor: Informer.rs

12.11.2022.

14:09

Foto: reuters

Sport

BIJELSA SE VRAĆA NA OSTRVO! Argentinac stiže među TREŠNJICE!

Ostao je Marselo Bjelsa bez posla u finišu prethodne sezone kada je Lids raskinuo saradnju sa njim nakon slabih igara. Argentinac je od tog momenta "na birou", ali bi njegov prinudni odmor uskoro mogao da se završi. Kako prenosi pouzdani "Atletik", iskusni sturčnjak je na pragu povratka u Premijer ligu. 

Naime, prema saznanjima pomenutog izbora Bormut je ozbiljno zainteresovan da Bjelsu vrati na Ostrvo. Čelnici su u petak imali sastanak sa novim vlasnikom kluba Bilom Folijem, a jedna od glavnih tema u Las Vegasu bio je i angžaman novog trenera. 

Foli će uskoro i zvanično preuzeti Bornmut od Maksima Demina nakon čega se očekuje i predstavljanje novog menadžera. Marselo Bjelsa je glavni kandidat i gotovo svi na Vitalitiju navijaju da Argentinac preuzme Trešnjice nakon što je bez posla ostao Skot Parker. 

Informer

Marselo Bjelsa je ostvario zapažene rezultate u Premijer ligi sa Lidsom pre nego što je u februaru ove godine otpušten nakon serije loših rezultata. Prethodno je vodio Lil, Marsej, Bilbao, Espanjoj, Velez, Ameriku, Atlas, Njuels, ali i reprezentacije Argentine i Čilea. 

Jasno je da će u Bormutu imati težak zadatak budući da su Trešnjice posle 14 kola na 17. mestu Premijer lige sa samo 13 osvojenih bodova, jednim više od prvog tima ispod crte - Sautemtpona koji je takođe nedavno angažovao novog trenera.