Autor: Informer.rs

12.11.2022.

15:23

Foto: printscreen

Sport

HRVAT ZALUDEO PARIŽANE! Šeici ne pitaju ŠTA KOŠTA! Daju MILIONE za tinejdžera! (VIDEO)

Poznato je da je Balkan rasadnik talenata, a da su prethodnih godina hrvatski klubovi prednjačili u izbacivanju vrhunskih igrača iz svojih timova. Upravo taj niz mogao bi da nastavi i Luka Vušković, štoper splitskog Hajduka. 

Reč je o 15-godišnjem defanzivcu koji još uvek nastupa za mladi tim Bilih. Ipak, njegove partije u Omladinskoj ligi Hrvatske nisu ostale nezapažene budući da je Pari Sen Žermen ozbiljno zagrizao za Vuškovića i neće pitati na Poljudu "šta košta". 

Dobro obavešteni italijanski novinar Nikolo Scira ističe da su Sveci ponudili 4.000.000 evra i to odah, a uz bonuse bi Hajduk mogao da zaradi dodatnih milion. Iako ima tek 15 godina Vušković od ove sezone igra za juniore Hajduka i u tom uzrastu je odigrao osam mečeva u hrvatskom prvenstvu i tri u Ligi šampiona za juniore. Postigao je i tri gola, od kojih jedan spektakularan protiv Istre. 

Tada je primio loptu na svojoj polovini, video je da je golman Istre izleteoi da nije bio ni blizu svoje gol-linije, a potom je sa 60 metara uputio udarac koji je završio u mreži rivala!

Fudbalskoj javnosti poznatiji je stariji brat Marijo Vušković koji je takođe ponikao u omladinskoj školi Hajduka pre nego što se ovog leta preselio u HSV gde je standardan u prvom timu u napada plasman u Bundesligu.