Autor: Informer.rs

14.11.2022.

17:46

Foto:

Sport

PAUNOVIĆ JEDVA ČEKA NOVI POČETAK! Srbin sleteo na klupu MEKSIČKOG VELIKANA!

Vreme je za novi izazov u karijeri Veljka Paunovića. Legendarni srpski strateg dovoljno je odmarao od posla, a koliko se uželeo trenerskog poziva dovoljno govori činjenica da je put Meksika otišao mnogo ranije. Paunović je dogovorio saradnju sa Čivasom iz Gvadalahare i na iznenađenje mnogih rešio je da se na novu dužnost javi pre vremena. 

Iako sezona u Meksiku počinje tek 6. januara, Veljko Paunović je danas otušao put Centralne Amerike kako bi se što pre upoznao sa novim poslom i igračima Čivasa. Velikan iz Gvadalahare potpuno je razočarao u aktuelnoj sezoni zbog čega je došlo do velikih promena u klubu. Na mesto sportskog direktora postavljen je Fernando Jero, a nekadašnji fudbaler Real Madrida odlučio je da za novog trenera imenuje Veljka Paunovića umesto Marsela Leanja. 

Očekuje se da Španac u tandemu sa srpskim trenerom napravi velike promene u Čivasu kako bi ekipa bila konkurentnija naredne godine. Plan je da već tokom zime dođe do određenih kadrovskih rezova, a iz tog razloga Veljko Paunović je rešio da ranije okupi ekipu kako bi uživo mogao da proceni na koga može da se računa. 

- Svi moraju da se pokažu najbolje što mogu. Svi moraju da razumeju zašto su ovde. U prošlosti je bilo i dobrih i loših stvari, ali sada se kreće od nule. Počev od mene, svakog dana svi moramo da se dokažemo da bismo ostali u ovom klubu - rekao je Veljko Paunović. 

Informer

Nekadašnji selektor Srbije vodio je mlađe kategorije naše zemlje, potom je imao iskustva rada i u američkoj MLS ligi gde je vodio Čikago nakon čega je usledio odlazak u Reding. Iako u svojoj biografiji ima velikih ostvarenja, navijači Čivasa nisu bili oduševljeni zbog njegovog angažovanja. 

- Znam da moram da se dokažem svima, prvenstveno igračima. Mislimd a imam dovoljno znanja, iskustva i integriteta da uspem u tome. Znam kako da doprem do fudbalera i to mi je primaran cilj. Kada u tome budem uspeo, rezultati će nam biti mnogo bolji - jasan je Paunovuć. 

Paunović na početku priprema neće imati na raspolaganju dvojicu igrača, koji su se našli na spisku selektora Meksika Raula Himenesa. U pitanju su vezista Roberto Alvarado i napadač Aleksis Vega. Gvadalahara Čivas je 12 puta bila šampion Meksika, ali već pet godina traje post. Poslednji trofej je osvojila još 2017. godine, kada je bila najbolja u Klausuri.