Autor: Informer.rs

15.11.2022.

11:24

Foto: fss

Sport

NEĆE BITI PROBLEMA AKO NASTAVIMO KAO I DO SADA! Tadić ZAGRMEO i poslao poruku navijačima: Zajedno idemo do pobeda

Dušan Tadić je bio u sastavu Srbije na Mundijalu i pre četiri godine u Rusiji. Sada će kao jedan od iskusnijih sa kapitenskom trakom oko ruke predvoditi neke nove Orlove u Kataru na novom Svetskom prvenstvu. 

- Pre četiri godine je bilo fenomenalno, prelepo iskustvo. Vidi sa da  je to najveći fudbalski događaj. Mislim da ćemo uživati i da će nam iskustvo iz Rusije koristiti budući da je dosta igrača bilo i tada - rekao je Tadić, a potom otkrio da je za organizaciju navijača bilo daleko lakše u Rusiji. 

Orlovi  rasterećeni

- Otac dolazi, a biće tu i nekoliko prijatelja. Bilo je mnogo lakše otići u Rusiju, za Katar nije toliko jednostavno, ali mislim da će biti veliki događaj. 

Neće imati fudbaleri Srbije mnogo vremena da rade pred Mundijal budući da je ove godine napravljen presedan te da se takmičenje igra u novembru. Ističe Tadić da sve ima svojih prednosti i mana, ali da je svima u sastavu krivo što neće duže vremena provesti zajedno. 

- Voleli bi da smo duže zajedno. Vlada fantastična atmosfera i sve je kako treba. Žao nam je što "ne kuvamo" i pravimo euforiju više, ali dobro. To je neviđen događaj, samo treba da se prepustimo i uživamo - prokomentarisao je kapiten Srbije. 

Informer

Put Maname krenuli su Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović koji su poslednjih nedelja imali mnogo problema sa povredama. Ipak, napadači su se stavili na raspolaganje selektoru Stojkoviću i čini se da će biti spremni za grupnu fazu. 

- Ne sumnjan da će biti kako treba - kratko je rekao Tadić. 

Orlovi su pre četiri godine u Rusiji takmičenje završili protiv Brazila, a za manje od deset dana će u Kataru protiv istog rivala otvoriti učešće na Mundijalu. Kapiten Srbije smatra da je bolje na startu pregrmeti najtežeg rivala. 

- Prošli put je bila poslednja utakmica. Mislim da je bolje na početku, ali igramo tri utakmice svejedno je. Pokušaćemo da učinimo sve da igramo dobar fudbal i prođemo dalje. Idemo skromni tamo, rasterećeni. Imamo ogroman kvalitete, igramo dobro od kako je došao selektor Stojković i treba tako da nastavimo. Neće biti problema ako nastavimo da radimo kao i do sada - istakao je Dušan Tadić. 

Informer

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je o taličnim čarapama, a Tadić ističe da se tokom godina oslobodio većine rituala sam onog vezanog za kostobrane. 

- Nemam taliju, ranije sam imao mnogo rituala. Vremenom ih imam manje, počelo je da mi opterećuje glavu. Svi sportisti su uglavnom vezani za rituale, razmišljamo o tome kojom nogom prvo. Ja recimo na levu nogu stavljam kostobrane sa sinom, a na desnu ćerkice - otkrio je Dušan Tadić. 

Za kraj, kapiten Srbije imao je i podršku za navijače!

- Prepustite se, uživajte i bodrite nas! Zajedno idemo do pobeda - rekao je Dušan Tadić. 

Bonus video