Autor: Informer.rs

17.11.2022.

14:00

Foto: printscreen

Sport

PIKSIJEV ORAO BEZ DLAKE NA JEZIKU! Šta je uspeh na Mundijalu? Osvojiti ga!

Na pitanje šta za Ivana Ilića predstavlja uspeh na Mundijalu, kao iz topa je odgovorio:

- Logično, osvojiti ga- poručio je fudbaler Verone izveštačima sa mini priprema Srbije u Bahreinu i dodao:

Informer

- Veliki uspeh je proći i grupu, ali mi treba da usmerimo glave da pobeđujemo i da cilj bude osvajanje Svetskog prvenstva. Samo tako možeš da nanižeš sve pobede do finala. A fudbal je danas takav da svako svakoga može da pobedi, pa zašto onda i mi ne bismo imali šanse?

Informer

 

Ilić ne zazire ni od Brazila ni od Švajcarske, ali upozorava – nije pametno ni potcenjivati manje zvučne rivale, a u Srbiji kao da se čini da su mnogi već upisali bodove protiv Kameruna.

- Volim da uđem u utakmicu sa razmišljanjem da će biti teško, da ćemo da se namučimo, jer kao što rekoh – nema lakih protivnika... Takođe, sportisti smo, težimo da se nadmećemo sa najboljimo, da se testiramo. Takve pobede mnogo znače za psihu... Biće teško, svaka grupa nosi svoju težinu, ova naša kakva je – takva je. Teško sigurno, nije nemoguće! Lični cilj je da svakog dana budem sve bolji, da stalno napredujem, učim od starijih igrača. I već sam naučio mnogo toga. I na i van terena.

Počeo je da podseća Ilić na Sergeja Milinković Savića, a odlično je odigrao kada je menjao starijeg kolegu protiv Norveške, a čak ga u Italiji mediji nazivaju naslednikom zvezde Lacija?

-Lepo je kad te porede, Sergej je fantastičan igrač, ali trudim se da budem svoj, da se individualno izgradim kao jedinstven, poseban igrač - poručio je Ilić.