Autor: Informer.rs

17.11.2022.

21:37

Foto: Tanjug

Sport

PORTUGALCI SILNI I BEZ RONALDA! Brutalni Bruno ULOVIO Super Orlove!

Iako su bili lišeni u ovom duelu kapitena i najveće zvezde Kristijana Ronalda, zbog stomačnog virusa, Portugalci su delovali prilično moćno protiv afričke selekcije.

Super Orlove je brzo prizemljio Bruno Fernandeš. Još jedan as Mančester junajteda je već u devetom minutu na dodavanje Dalota zatresao mrežu golmana Uzoha i doneo prednost izabranicima Fernanda Dos Santoša.

Isti igrač je u 35. minutu duplirao vođstvo svog tima, pošto je jedan od fudbalera Nigerije loptu zahvatio rukom u šesnaestercu. Za sudiju nije bilo dileme, odmah je Kipranin Teuli pokazao na "belu tačku", a Bruno sigurno izveo najstrožu kaznu za 2:0.

Za samo osam minuta u drugom poluvremenu, afrička selekcija je imala dve sjajne šanse da dođe do izjednačenja.

Najpre je pokušaj Samjuela Čukvuezea završio tik pored stative gola Ruija Patrisija (72.), da bi u 80. minutu Nigerija dobila šansu da smanji sa penala.

Dalot je neoprezno startovao u svom kaznenom prostoru, međutim, šut Emanuela Denisa je pročitao golman Vulverhemptona Patrisio i ostao nesavladan.

Ubrzo je Super Orlove je stigla kazna. Gonzalo Ramos je u 82. minutu odlično primio asistenciju od strane fudbalera Dortmunda Rafaela Gereira i preciznim šutem pogodio za nedostižnih 3:0.

Samo 120 sekundi kasnije, ponovo je Uhoho bio prinuđen na kapitulaciju, s tim što je Ramos ovog puta bio asistent, a tačku na ubedljliv trijumf Portugalaca od 4:0 stavio je Žoao Mario.

Selekcija Portugala će na Mundijalu igrati u Grupi H, zajedno sa reprezentacijama Gane, Urugvaja i Južne Koreje. Prvi meč Ronaldo, Bruno i ekipa igraju protiv "crnih zvezda" 24. novembra, od 17,00.