Autor: Informer.rs

19.11.2022.

11:34

Foto: Starsportphoto

Sport

STIGLO NAREĐENJE! TADIĆ i ostali kapiteni će MORATI da nose OVE trake na Mundijalu!

U saradnji sa Ujedinjenim nacijama napravljen je program kako bi kapitenske trake nosile posebne poruke tokom takmičenja!

Poruke će promovisati zdrav život, zajedništvo, a biće i poruka protiv diskriminacije.

- Kampanje su uzele u obzir povratnu reakciju koju smo dobili od svih članica FIFA i probaćemo da promenimo svet na bolje. U svakoj rundi će mečevi biti povezani sa jednom od kampanja, a poruke će timovi pružati preko kapitenskih traka, ali one će biti prikazivane na LED ekranima na terenu, na zastavama na terenu- navodi se u saopštenju FIFA.

U prvoj rundi grupne faze #FootballUnitesTheWorld (Fudbal ujedinjuje svet), u drugoj #SaveThePlanet (Sačuvajmo planetu), u trećoj #ProtectChildren #ShareTheMeal (Zaštitimo decu, Podelimo obrok).

Informer

 

Kada je reč o osmini finala biće istaknute dve poruke: #EducationForAll #FootballForSchools (Obrazovanje za sve i Fudbal za škole), a  u četvrtfinalu poruka će biti #NoDiscrimination (Bez diskriminacije)!

U polufinalu poruke su #BeActive #BringTheMoves (Budi aktivan, Donesi pokret).  U utakmici za treće mesto poruka će biti - #FootballUnitesTheWorld (Fudbal ujedinjuje svet). Dakle o porukama podrške LGBT zajednici i duginim bojama nema reči, ali će kapiteni morati da na trakama nose poruke koje je odredila FIFA.