Autor: Informer.rs

20.11.2022.

07:05

Foto: Starsportphoto

Sport

FANTAZI GROZNICA TRESE SVET, A SRBI U CENTRU PAŽNJE! VMS, Mitrović i Milenković IZBOR NAVIJAČA!

Sve je spremno za početak Mundijala u Kataru! Najbolje fudbalske reprezentacije odmeriće snage na 22. Svetskom prvenstvu, a budući da je odnedavno popularna "trenerska igrica" fantazi osvojila srca navijača rešili smo da vam uoči početka turnira predstavimo kako bi mogli da izgledaju najbolji timovi u izboru navijača. 

Napad: 

Među napadačima najskuplji je Kilijan Mbape, reprezentativac Francuske kog FIFA ceni 11.5 miliona. Prate ga Hari Hejn i Karim Benzema koji vrede pola miliona manje, ali je jasno da će mali broj ljudi želeti da rizikuje sa velikim ulaganjima u napadačku liniju. 

Kada je reč o srpski napadačima, zanimljivo je da FIFA podjednako ceni Luku Jovića i Aleksandra Mitrovića koji su procenjeni na 7 miliona. Dušan Vlahović je, pak, nešto skuplji i vredi 8,5. Jasno je da bi Mitrović bio logičan izbor, ne bi trebalo da čudi ukoliko golgeter Orlova bude jedan od najčešće biranih ofanzivaca za "fantazi". 

Informer

Mnogi smatraju da bi "krađa" mogao da bude Hirving Lozano iz Meksika koji je procenjen na samo 6.4 miliona, te Olivije Žiru koji je procenjen na milion više, a gotovo izvesno je da će biti prvi izbor Trikolora budući da Benzema ima mnogo problema sa povredama. 

Vezni red: 

Jasno je da će, kada je vezni red u pitanju, prvi izbor biti Kevin De Brujne. Kapiten Belgije je ujedno i najskuplji i vredi 11 miliona, a prate ga Bruno Fernandeš sa 9,5 miliona, te Leroj Sane i Bernardo Silva koji su procenjeni na devet. 

Ispod radara bi mogao da prođe Rodrigo de Pol iz Argentine. Gaučosi su među glavnim favoritima za titulu, a vezista Atletiko Madrida ima bitnu ulogu u svom nacionalnom timu. Na ruku mu ide i nešto "lakši" raspored u grupi i dueli sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom. 

De Pol je postigao 49 golova u dresu Atletika, a ima odličan potencijal i za asistenciju s obzirom da je namestio 51 pogodak u karijeri igrajući za Rasing, Valensiju i Udineze, a FIFA ga procenjuje sa miliona. Isto toliko vredi i naši Andrija Živković, Saša Lukić, Ivan Ilić, Nemanja Maksimović i Darko Lazović. 

Informer

Dobar izbor bi mogao da bude i Filip Đuričić koji je svrstan među veziste na Mundijalu, a u sistemu Dragana Stojkovića Piksija igra na poziciji "lažne devetke". FIFA ga vrednuje sa 5,5 miliona, ali problem predstavlja minutaža budući da je ofanzivac Sampdorije tek četvrti izbor srpskog selektora.

Nemanja Radonjić, Uroš Račić i Nemanja Gudelj koji vrede 5.5 miliona, Marko Grujić procenjen je na 6 zajedno sa Filipom Kostićem, a najskuplji predstavnici Srbije su Sergej Milinković-Savić koji vredi sedam, te Dušan Tadić kog FIFA vrednuje sa osam miliona! 

Odbrana: 

Cenovne razlike u odbranu su minimalne, a prednjače igrači sa nešto ofanzivnijim ulogama (Denzel Damfris, Toma Menie, Džordi Alba...) i stubovi reprezentacija koje slove za favorite (Tijago Silva, Rafael Varan, Lisandro Martinez...) koji vrede šest miliona u FIFA "fantaziju" za Mundijal. 

Mnogi smatraju da bi Urugvajci mogli da budu odličan izbor za "fantazi" budući da važe za defanzivnu silu. Ronald Arauho je prvi "pik", ali je pitanje da li će biti spreman za početak Svetskog prvenstva. Štoper Barselone mogao bi da bude pravi izbor za sve zaluđenike budući da je njegova cena u odnosu na kvalitet "smešna" - 3.5 milona. 

Informer

Slična situacija je i sa Bornom Sosom. Reč je o reprezentativcu Hrvatske kog je u svom timu želela da vidi i Nemačka. Bek Štutgarta će biti prvi izbor Zlatka Dalića uz levu aut-liniju, a procenjen je na samo 3.5 miliona. 

FIFA je, takav se utisak stiče, napravila veliki propust kada su reprezentativci Srbije u pitanju. Miloš Veljković, Srđan Babić, Filip Mladenović, Stefan Mitrović, vrede 4.5 miliona. Strahinja Pavlović, Strahinja Eraković 4, koliko i Nikola Milenković. 

Golmani: 

Prvi izbor za mnoge će biti Vanja Milinković Savić, bez obzira na to što Orlove očekuje pakleno težak zadatak u grupi. Golman naše reprezentacija brani izvanredno ove sezone u dresu Torina, a njegove partije su prošle "ispod radara" budući da ga FIFA vrednuje sa "samo" 4 miliona. Isto toliko vredi i Predrag Rajković. 

Zanimljivo, iako verovatno tek treći izbor selektor Stojkovića, Marko Dmitrović je u ovom trenutku naskuplji i cene ga sa 4.5 miliona. 

Informer

Najskuplji su Tibo Kurtoa, Manuel Nojer, Alison i Ugo Ljoris koji vrede šest miliona. Mnogi smatraju da bi dobar izbor bio Serhio Roše iz Urugvaja, ali je pitanje da li će dobiti prednost u odnosu na veterana Fernanda Musleru.