Autor: Informer.rs

20.11.2022.

08:36

Foto: reuters

Sport

SUDIJA, SVIRAJ KRAJ! Nejmar stavio šestu zvezdicu na grb!

Sve selekcije su stigle u Katar, Brazilci među poslednjim, ako i naši reprezentativci, koji su stigli u Dohi u subotu popodne.

Brazilac Nejmar predvodi "Selesao" u Kataru, koji je inače prvi favorit za osvajanje trofeja, a puca od samopouzdanja. Nejmar je postavio fotografiju na društvene mreže na kojoj se vidi, pored pet zvezdica koje simbolizuju pet titula prvaka sveta, i šesta, koju očekuju da osvoje.

Inače, reprezentativci Srbije i Brazila, koji bi po planu trebalo da odmere snage “tek” 24. novembra u prvom kolu G grupe Mundijala, naći će se već danas  oči u oči.

Neće to biti susret na terenu i borba za prve mundijalske bodove, već će se budući rivali zateći maltene u isto vreme u istom sportskom kompleksu, koji će im inače biti trening centar tokom trajanja turnira. Nije to nikakav propust organizatora, nego se sasvim slučajno dogodilo da su se od više ponuđenih lokacija za trening bazu i Srbi i Brazilci opredelili za istu.

Informer

 

Mundijal u Kataru biće specifičan, u njegovu organizaciju je ukupno potrošeno rekordnih 212 milijardi evra. Nikad u istoriji ovog sporta nije uloženo toliko novca za neki turnir. Prema izveštajima finansijskih stručnjaka, Svetsko prvenstvo u Kataru košta daleko više nego svi ostali šampionati zbirno!

Primera radi, prvenstvo u Rusiji koštalo je 15,4 milijarde evra, u Brazilu 19 milijardi, a u Južnoj Africi oko sedam milijardi. Mundijal u Nemačkoj koštao je 3,7 milijardi evra, u Japanu i Južnoj Koreji 6,7, a slede Francuska 1998 (2,2 milijarde), SAD 1994 (4,8 milijardi) i Italija 1990 (3,8 milijardi).

Bonus video