20.11.2022.

10:18

Foto: Foto: Pedrag Milosavljević

Sport

PIKSI SPREMIO IZNENAĐENJE ZA BRAZILCE! Maksa na golu, Rajko u špicu (VIDEO/FOTO)

Za to vreme selektor “orlova” Dragan Stojković spremao je iznenađenje za prvog favorita Svetskog prvenstva. Ako je suditi po jutrošnjem treningu, napad Srbije u četvrtak predvodiće Predrag Rajković, na poziciji defanzivnog veznog igrače Marko Dmitrović, a na golu će stajati Nemanja Maksimović.

Informer

 

Mislite da je Piksi poludeo? Ili verujete da bi se Nejmar i drugovi zaista zbunili kad bi Srbija u ovakvom sastavu izašla na teren “Lusail” stadiona?

Bilo kako bilo, reč je naravno o šali i neobičnim slikama sa jutrošnjeg treninga koji su “orlovi” odradili sa volonterima. Budući da je to bila prilika da Srbija ispuni obavezu prema FIFA i odradi jednu društveno odgovornu i korisnu aktivnost, naši su odlučili da sebi daju oduška.

Informer

 

Tako je Maksimović navukao rukavice i isprobao se u tih sat vremena kao golman. Branio je i na goliće, ali i na velikom golu. Lako je hvatao lopte volontera, ali je zujalo sa svih strana kad su kolege Dmitrović, Babić, Rajković šutirali iz sve snage.

Dobar si, dobar. Vidi, mogao bi ti i ubuduće ove naše treninge da radiš kao golman – našalio se Dmitrović.

Informer

Nemanja Maksimović

Dok su ostali reprezentativci uglavnom lagano vežbali, Maksa je uživao kao dete. Bacao se na sve strane, pa se i jedini od naših igrača umorio.

Brate, šta je ovo?! Trči tamo, trči vamo, ja odradih pravi trening – smejao se Nemanja.

Kad je došlo vreme da se za kraj treninga malo raspucaju volonteri na veliki gol, onda su siutaciju iskoristili i naši reprezentativci kojima inače nije “u krvi” da daju golove i da se često nalaze u protivničkom šesnaestercu.

Informer

 

Rajković je pokazao da osim izvanrednih golmanskih veština ima i osećaj za gol. Hvatao je voleje, šutirao i levom i desnom i glavom i tresao mrežu nemoćnog Maksimovića.

Ipak, koliko god oni  delovali ugirani i raspoloženio na sebi nekarakterističnim pozicijama, najbolje bi bilo da se u zvaničnim utakmicama svako drži onoga što mu je u opisu posla, jer su na tim pozicijama među najboljima na svetu. I verujemo da će to ponovo dokazati, kao što su neki od njih (Rajković, Babić, Maksimović) to učinili 2015. kad su s mladom reprezentacijom na Novom Zelandu pokorili svet. I u finalu tukli Brazil.

Bonus video