20.11.2022.

21:05

Foto: fss.rs

Sport

EKSKLUZIVNO! ZVEZDE BRAZILSKE REPREZENTACIJE PRIČALE O SRBIJI ZA INFORMER! Mitrovića i Vlahovića moramo da zaustavimo!

Oni su naglasili da “orlovi” imaju odličan tim, više tehnički savršeno obučenih igrača koji svakom rivalu mogu da naprave problem, ali su priznali da najviše strepe od “tornjeva blizanaca” u špicu.

Iskusni Militao, koji bi trebalo da bude standardni štoper u tandemu sa Tijagom Silvom, kaže da Mitroviću i Vlahoviću treba suziti prostor za delovanje.

Informer

 

Biće veoma teško igrati protiv Mitrovića i Vlahovića. Oni su snažni, krupni, fizički dominantni, a u isto vreme okretni i dobri tehničari. Inače srpski fudbaleri važe za velike majstore, za tehnički odlično obučene igrače i nećemo smeti da im ostavimo prostor za manevar. Ako to uradimo, onda će sigurno kazniti naše greške i predstavljaće stalnu opasnost po naš gol. Srbija jeste kvalitetna ekipa, ali moramo prevashodno da gledamo sebe i da probamo mi da odigramo najbolje što znamo i da iz meča u meč budemo sve bolji – poručio je Militao u kratkom razgovoru sa izveštačem Informera.

Informer

Eder Militao

Srpske fudbalere još bolje od njega poznaje Glejson Bremer, doskorašnji igrač Torina, a od prošle zime član Juventusa. Saigrač je sa Vlahovićem i Filipom Kostićem, ali je u Seriji A imao priliku da ukrsti koplja sa više naših reprezentativaca.

- To su dva izvanredna igrača. Moraćemo da se koncentrišemo na to kako da njih neutrališemo, jer imaju veliki uticaj na igru Srbije. Isto tako, ne smemo da se fokusiramo samo na Vlahovića i Kostića, jer Srbija ima još kvalitetnih igrača, znam neke iz Serije A. Recimo igrao sam u Torinu zajedno sa Sašom Lukićem. On je odličan vezni igrač – naglašava Bremer.

Informer

- Upoznat sam s njegovim kvalitetima, baš kao i ostatak ekipe. Mitrović je odličan igrač, stamen i baš ume da gospodari šesnaestercom. Ipak, ne treba samo zbog njega da brinemo, već zbog svih. Oni su fantastinčni igrači, koji igraju u velikim evropskim klubovima.

Martineli: Odlično znam ko je Mitrović!

Mladi fudbaler Arsenala Gabrijel Martineli mogao bi uz Tijaga Silvu iz Čelsija najbolje da opiše sunarodnicima kakav je Aleksandar Mitrović i kakva opasnost preti od najboljeg strelca u istoriji srpske reprezentacije.

Znam ga, igrali smo protiv njega ove sezone. On je ozbiljan igrač, pravi div koji daje mnogo golova, ima mnogo kvaliteta, odličan je, moraćemo da ga se pazimo. Ali ne samo njega, Srbija ima veoma dobre fudbalere i igraju odlično. Ipak, mi smo Brazil i moramo pre svega da gledamo sebe i to kako da napredujemo iz meča u meč – dodaje mladi Martineli.