Autor: Informer.rs

22.11.2022.

13:29

Foto: Reuters

Sport

SAUDIJCI ŠOKIRALI PLANETU! Brutalan šamar Argentini posle 36 mečeva u nizu bez poraza, Gaučosima je ovo desilo drugi put u istoriji!


Saudijci su šokirali fudbalski svet. Gubili su na poluvremenu a onda za pet minuta dali dva gola, sačuvali rezultat i dobili veliku Argentinu i Lionel Mesija stadionu Lusail.

Informer

 

Argentina povela već u desetom minutu golom Lionela Mesija iz penala, a potom zbog ofsajda "gaučosima" poništena čak tri gola. Argentinci su se očigledno opustili na poluvremenu,pa je usledila je surova kazna. U 48. minutu strelac je bio Saleh al Šehri posle izgubljene lopte Mesija. Samo pet minuta kasnije Arabija je povela sa 2:1. Sjajano je šutirao Al Davsari iako okružen velikom brojem argentinskih igrača. 

Arabija je tako okončala seriju Argentine od 36 utamica bez poraza u nizu. Poslednji put su Gaučosi poraženi od Brazila 2. jula 2019. godine. Izgubili su meč na Svetskom prvenstvu nakon što su vodili na poluvremenu drugi put u istoriji, nakon 1930. godine i Urugvaja.

Informer

 

Podsećamo, Španija je u Južnoj Africi 2010. godne u prvom meču poražena od Švajcarske sa 1:0, a potom je u grupi pobedila Honduras 2:0 i Čile 2:1, a onda Portugal sa 1:0 u osmini finala, pa Paragvaj u četvrtfinalu 1:0, Nemce 1:0 u polufinalu i Holanđane u finalu (1:0), pa je furija na kraju osvojila Svetsko prvenstvo!

Bonus video