Autor: Informer.rs

23.11.2022.

21:05

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

VLAHOVIĆ PRE MITROVIĆA! Ovo je TIM Srbije za Brazil! Povrede POREMETILE Piksijeve planove! (MOGUĆI SASTAV)

Povrede velikog broja srpskih reprezentativaca u prethodnom periodu, poremetile su planove selektora "orlova" Dragana Stojkovića Piksija pred premijerni meč na Mundijalu.

Poslednjih dana najveća zebnja vladala je oko toga da li će Aleksandar Mitrović i Filip Kostić biti spremni za duel sa Brazilcima, ali su veće šanse da meč počnu sa klupe.

Realnija opcija je da Stojković u duel sa Selesaom uđe sa jednim špicem, a iako će Dušan Vlahović biti najistureniji, Piksi neće odustati od svog napadačkog stila, koji je forsirao od dolaska na klupu srpske selekcije.

Mesto ispred "crte" rezervisano je za Vanju Milinković Savića, Milenković će biti zadužen za desnu stranu, Pavlović levu, dok će u sredini biti Veljković. Očekuje se da mu se pridruži i Gudelj, ukoliko ne bude zauzeo svoje mesto u vezni red. Prvotimac Sevilje je u timu iz Andaluzije već opravdao očekivanja na štoperskoj pozicjii, pa neće biti iznenađenje ako i sada krene kao partner Veljkoviću.

Uz standradnog Sašu Lukića, mesto u vezi zauzeće Lazović i Živković, dok bi najisturenijeg Vlahovića loptama "hranili" Sergej Milinković-Savić i kapiten Dušan Tadić, koji će igrati tik iza napadača Juventusa.

Informer

Očekuje se da Nemanja Gudelj bude među starterima u današnjem meču

Izostanak Filipa Kostića, koji se nije dovoljno oporavio za ritam kakav iziskuje meč sa Brazilcima, naveo je da će na njegovu poziciju Ivan Ilić, jer poseduje ofanzizvnije osobine od fudbalera Legije Filipa Mladenovića, prvog sledećeg da zameni Kostića.

Prema tome, Srbija bi danas na stadionu "Lusail" trebalo da suprostavi Brazilcima sledeću jedanaestoricu (3-4-2-1): V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Lukić, Gudelj - Živković, Lazović - Tadić, S. Milinković-Savić - Vlahović.