Autor: Informer.rs

24.11.2022.

10:00 >> 12:56

Foto: Tanjug

Sport

ŠVAJCARCI TEŠKOM MUKOM SLAVILI PROTIV KAMERUNA! Piksi video sve vrline i mane rivala! Šaćiri asistent, strelac nije slavio! (VIDEO)

Došao je i taj dan! Srbija će ukrstiti koplja sa Brazilom u dugo očekivanom meču (20:00), ali prvi okršaj u okviru naše grupe imali su Švajcarska i Kamerun!

Ovo je bila izvanredna prilika da vidimo sa kakvim rivalima će se Orlovi susresti u drugoj i trećoj rundi prvenstva. Reprezentacije Švajcarske i Kameruna prvi put u istoriji odigrale su međusobni duel i to u okviru grupe "G"  na stadionu ''Al Janub''.

Informer

 

Iako je selekcija Švajcarske bila favorit uoči ovog duela, Kamerunci su ostavili mnogo bolji utisak u prvih 45 minuta, a u prilog tome govori činjenica da su Sajdžije tek u nadoknadi prvog dela imale izglednu šansu i to nakon kornera!

I jedni i drugi su pomalo uspavano ušli u ovaj meč, a prvi uzdasi mogli su se čuti  u 10. minutu nakon izvanredne šanse Kamerunaca! Nastala je rupa u desnom delu zadnje linije Švajcarske, Embuemo je sjajno utrčao na dodavanje i šutirao iskosa, ali je gađao pravo u Zomera. Posle odbitka pokušao i Karl Toko Ekambi, ali je poslao loptu malo iznad gola. Opasno je bilo..

Informer

 

Šupo-Moting je bio u sjajnoj šansi četiri minuta kasnije! Ukrao je loptu Akandžiju na centru i krenuo ka golu, ali ga je štoper Mančester Sitija sustigao i poremetio taman kada je trebalo da uputi udarac. Potom se oglasio i glavni arbitar Fakundo Teljo i dosudio opasnu igru na sredini, u začetku akcije i još jedna lepa prilika je propala! Jedan od najazslužnijih što Zomer nije vadio loptu iz mreže osim njega samog bio je i odlični Vidmer!

Informer

 

Jedina šansa vredna pomena za Švajcarce viđena je u 45+1 minutu, Akandži je bio najviši u skoku, ali je loše zahvatio loptu glavom.

Nezadovoljniji rezultatom su na odmor otišli izabranici Rigoberta Songa. Da se u fudbalu kažnjavaju promašaji osetili su na svojoj koži kada je u 48. minutu usledilo veliko slavlje navijača i igrača Švajcarske! Viđena je akcija po desnoj strani, centaršut Šaćirija po zemlji na ivicu peterca, gde se našao Bril Embolo i rutinski savladao Onanu. Nije napadač Monaka proslavio pogodak, jer je rođen u Kamerunu. U 57. minutu beležimo fenomenalan prodor napadača minhenskog Bajerna po desnoj strani. "Prodao" je par finti odbrani Švajcarske i šutirao iz nezgodnog ugla, ali je Jan Zomer intervenisao i poslao loptu u korner.

Informer

 

U 66. minutu Vargas je šutirao iz sjajne pozicije, ali usledila je izvanredna odbrana Onane! Odmah nakon kornera mogao je još jednom Embolo da se upiše u strelce, ali od svega samo još jedan udarac iz ugla!

Informer

 

Mogao je u 89. minutu Džaka sve da reši, ali je to bio prelak posao za Onanu! Seferović je imao šansu da se izjednači sa Šaćirijem i postigne 26. gol u nacionalnom timu u 90+5 minutu, ali nije pogodio metu iz izgledne prilike!

Do kraja nije bilo promene rezultata, i sada je Švajcarska lider grupe G, a videćemo kakva će biti situacija nakon večerašnjeg meča!

ŠVAJCARSKA-KAMERUN  1:0 (0:0)

Stadion: Al Džanub                               Sudija: Fakundo Teljo (Argentina)

Strelci: Embolo 48

ŠVAJCARSKA (4-3-3): Zomer, Vidmer, Akandži, Elvedi, Rodrigez, Džaka, Frojler, Sou, Vargas, Šaćiri, Embolo

KAMERUN (4-3-3): Onana, Fai, Kasteleto, Nkulu, Tolo, Angisa, Um, Hongla, Embeumo, Šupo-Moting, Ekambi

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

90. minut - Igraće se još šest minuta u nadoknadi

89. minut - Mogao je sada Džaka sve da reši, ali je bio to lak posao za Onanu!

84. minut - Akandži je "požuteo"

83. minut - Nkulu je sada raščistio sve ispred svog gola, a malo je falilo Seferoviću da se upiše u strelce!

Informer

 

81. minut - Fudbaler moskovskog Dinama Muomi Ngamale zamenio Brajana Mbeuma.

80. minut - Igra se na polovini Švajcarske, ali Kamerunci ne uspevaju da pronađu put do gola! Fai je pokušao oštrim centaršutem, ali je lopta otišla u gol-aut

74. minut - Vinsent Abubakar je preuzeo kapitensku traku umesto Šupo Motinga, dok je Enkudu zamenio Toko Ekambija.

71. minut - Trostruka izmena u Švajcarskoj. Teren napuštajtaju Embolo, Šaćiri i Sou, a u igru ulaze Frej, Okafor i Haris Seferović.

Informer

 

69. minut - Prva izmena u Kamerunu. Izlazi Ongla, priliku dobija Ondoua.

66. minut - Vargas je šutirao iz sjajne pozicije, ali izvanredna odbrana Onane, a odmah nakon kornera mogao je još jednom Embolo da se upiše u strelce, ali od svega samo još jedan udarac iz ugla!

64. minut - Prvi žuti karton na meču zaradio je Elvedi nakon starta nad Šupo-Motingom!

57. minut: Fenomenalan prodor napadača minhenskog Bajerna po desnoj strani. "Prodao" je par finti odbrani Švajcarske i šutirao iz nezgodnog ugla, ali je Jan Zomer intervenisao i poslao loptu u korner.

49. minut - Tek sada može da žali Kamerun za poropuštenim u prvom poluvremenu!

48. minut - GOL! VODI ŠVAJCARSKA! ŠAĆIRI JE AISTIRAO ZA EMBOLA, A OVAJ JE DAO GOL KOJI NIJE PROSLAVIO JER JE ROĐEN U KAMERUNU!

46. minut - Počeo je drugi deo susreta.

Prvo poluvreme: 

Iako je Švajcarska ušla u ovaj duel sa ulogom favorita, Kamerunci si bili bolji tim, a stvorili su više prilika i bili i te kako dominantniji!

45+1 - Akandži je bio najviši u skoku posle kornera, nije bio precizan i jedina prilika za Švajcarsku otišla je u nepovrat!

45. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade!

40. minut - Nije uspeo Emobolo, od svega korner za Švajcarsku, ali Elveda nije bio precizan nakon njega!

35. minut - Ponovo je Vidmer izvandredno intervenisao i otklonio novu opasnost pred svojim golom.

34. minut - Pomalo iznenađujuće, ali Švajcarska je i dalje bezopasna...

Informer

 

30. minut - Vidmer i Zomer su spasili Švajcarce od još jendog napada izabranika Rigoberta Songa!

25. minut - Pokušao je Fai sa velike daljine, ali daleko od gola je završila lopta Kamerunca

18. minut - Kamerun je bolji rival u dosadašnjem delu meča! 

14. minut - Šupo-Moting je bio u sjajnj šansi! Ukrao je loptu Akandžiju na centru i krenuo ka golu, ali ga je štoper Mančester Sitija sustigao i poremetio taman kada je trebalo da uputi udarac. Potom se oglasio i glavni arbitar Fakundo Teljo i dosudio opasnu igru na sredini, u začetku akcije i još jedna lepa prilika je propala! Opasniji je Kamerun za sada...

Informer

 

13. minut - Embolo je pao u šesnaest metara, ali je sudija dosudio ofsajd!

10. minut  - UMALO ŠOK ZA ŠVAJCARCE! Nakon uspavanke ogromna šansa za Kamerun! Nastala je rupa u desnom delu zadnje linije Švajcarske, Embuemo je sjajno utrčao na dodavanje i šutirao iskosa, ali je gađao pravo u Zomera. Posle odbitka pokušao i Karl Toko Ekambi, ali je poslao loptu malo iznad gola. Opasno je bilo...

9. minut - Deluje da je želja Kamerunaca da sačuvaju gol i nemaju neke ambicije da idu ka napred...

Informer

 

7. minut - Švajcarci pletu mrežu oko šesnaesterca afričke selekcije...

5. minut - Nema prilika, još uvek se ispituje snage, ali pretežno na polovini Kameruna! 

2. minut - Korner je izveo Šaćiri, bilo je tu malo problema za Kamerunce, ali su na kraju raščistili opasnost!

1. minut - Krenuo je meč na stadionu Al Džanub!

10:58 - Intonirane su himne, a uskoro kreće prvi meč u grupi koja je našoj zemlji najbitnija! 

10:50 - Igrači su u tunelu, Džaka nervozno žvaće žvaku i očekuje se da uskoro izađu svi na teren.

10:22- Kada je u pitanju Kamerun, reč je o selekciji koja je preskočila Mundijal u Rusiji, a najbolji plasman im je četvrtfinale 1990. godine u Italiji. Pre dolaska u Katar, Kamerunci se ne mogu pohvaliti nekim rezultatima jer su pobedili samo jednom u poslednjih pet utakmica.

10:11 -  U startnoj postavi su očekivano stari znanci iz Rusije, Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, Albanci sa Kosova, koji su bili kobni po našu reprezentaciju na prethodnom Mundijalu.

10:01 - Kamerunac Maksim Erik Čupomoting briljira u dresu Bajerna ove sezone, a u Švajcarskoj su najveće zvezde Šaćiri i Džaka, poznati kao veliki provokatori Srba.

10:00 - Dobro jutro i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Švajcarska-Kamerun.