Autor: Informer.rs

24.11.2022.

22:52

Foto: Starsportphoto

Sport

VEZISTA SRBIJE SAMOKRITIČAN! Nisam zadovoljan svojom igrom! Trebali smo OVO da uradimo!

Priznao je Darko Lazović sportski poraz, kao i da je stigao od najvećeg kandidata za osvajanje Boginje.

- Oni su jedni od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Mogli smo bolje da odigramo, posebno tih pola sata, ali opet ostaju nam te dve preostale utakmice u kojima imamo sve u svojim rukama i šanse da prođemo - rekao je Lazović.

Prvotimac Verone smatra da je Srbija izgubila ritam nakon primljenog pogotka.

- Posle tog gola smo pali, dozvolili smo im mnogo prostora, gde su oni svojim individualnim kvalitetom pokazali svoju snagu i da im je teško parirati. Poslednjih pola sata nismo odigrali dobro, trebalo je više da držimo loptu u nogama, teško je bilo doći do rezultata - kaže Darko i samokritično dodaje:

- Nisam zadovoljan svojom igrom. Strah ne postoji, to je gruba reč, posle primljenog gola je ušla nesigurnost u naše redove, pokušavali smo da damo gol. Ostavili smo im dosta prostora, gde su pokazali svoju snagu. Da smo bili kompaktniji, kao u prvom poluvremenu, do tog prvog gola.

Informer

Darko Lazović

Na pitanje šta je bio dogovor iz svlačionice i konstataciju da selektora Piksija javnost nikada nije videla ovako, vezista Srbije kaže:

- Da igramo kao što smo igrali kao i do sada kod selektora. Mi smo to ispoštovali i trebali da držimo loptu u našim nogama, da ne grešimo sigurne pasove. Nismo stvorili neke ozbiljne šanse.

Srpski vezista je uveren da ovaj neuspeh neće poremetiti Piksijeve "orlove", pred mnogo važnije duele sa Kamerunom i Švajcarskom.

- Mislim da ne može, to je tek prva utakmica, tek je počelo Svetsko prvenstvo. Nisam srećan kako smo odigrali, ali sve je i dalje u našim rukama. Okrećemo se utakmici protiv Kameruna da ispravimo greške iz večerašnjeg meča. Da igramo kao što smo i igrali do ove utakmice – istakao je Darko Lazović.