Autor: Informer.rs

27.11.2022.

14:53

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠAĆIRI, TI DOLAZIŠ IZ SRBIJE!? Novinar žestoko PECNUO Švajcarca!

Našao se danas Đerdan Šaćiri na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Brazila, a novinar iz Bangladeša postavio je nezgodno pitanje reprezentativcu Švajcarske. 

Pomenuti predstavnik medija govorio je o velikom broju reprezentativaca Švajcarske koji zapravo nisu iz te zemlje već su doseljenici. Tako se "na meti" novinara našao Šaćiri koji je inače rođen u Gnjilanu, a momak iz Bangladeša ga je podsetio da dolazi "iz Srbije". 

- Trener je već rekao da ima mnogo imigranata u Švajcarskoj i ima nas zaista različitih nacionalnosti, ali igramo za Švajcarsku i želimo da damo sve najbolje našoj zemlji. Svaka utakmica za Švajcarsku je za mene posebna i uživam. Lepo je videti toliko naših navijača, uvek je lepo da zemlja koja ima dosta stranaca može da ima uspešan fudbalski državni tim. Nije to nešto što se vidi svakog dana - rekao je Šaćiri. 

Informer

Reprezentacija Švajcarske će u ponedeljak od 17 časova igrati utakmicu drugog kola Svetskog prvenstva protiv Brazila. Nakon prvog meča i pobede protiv Kameruna, odnosno trijumfa Brazilaca protiv Srbije, Švajcarska i Brazil dele prvo mesto sa tri boda.