Autor: Informer.rs

28.11.2022.

18:51

Foto: Tanjug/AP

Sport

ČESTITAM CELOM TIMU! Ada sustigle EMOCIJE posle VELIKE POBEDE!

Fudbaleri Gane pobedili su danas na stadionu Edukejšn siti selekciju Južne Koreje sa 3:2, u utakmici drugog kola Grupe H na Svetskom prvesntvu.

- Bilo je mnogo emocija, Južna Koreja je odigrala odličnu utakmicu, pritisnuli su nas. Posle 20 minuta smo povratili kontrolu nad igrom i dobro smo kombinovali. Posle prvog poluvremena smo imali pravih problema, ali čestitam celom timu, što smo pronašli snage da postignemo treći gol. Imali smo sreće, ali to je fudbal. Veoma sam srećan što je naša intezivna igra nagrađena - rekao je Ado.

Gana je tako upisala prvu pobedu na turniru, dok je Južna Koreja ostala na jednom bodu. Od 20.00 igraju prvoplasirani Portugal (tri boda) i selekcija Urugvaja (jedan bod). Za igrača utakmice izabran je dvostruki strelac Mohamed Kudus.

Informer

- Lepo je biti izabran za igrača utakmice, ali ono što je još zabavnije je uzeti tri boda. Ceo tim je igrao dobro i mislim da je energija koju imamo u timu dobra. To je odlično poboljšanje za našu sledeću utakmicu. Stanje duha je bilo dobro, ali isto je bilo i protiv Portugala (2:3), bio je to jedan od naših najboljih mečeva, iako smo izgubili. Ovom meču pristupili smo na isti način kao i protiv Portugala - rekao je vezista Ajaksa.

U poslednjem kolu Gana u petak od 16.00 igra protiv Urugvaja, a u isto vreme se sastaju Portugal i Južna Koreja.